Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, zaten yoğun bakım hasta yatak sayısının yetersiz olduğu Adana'da kapatılan ve el değiştirilen hastaneler nedeniyle yurttaşların çok büyük sorunlarla karşı karşıya bırakıldığını söyledi. Kentin güneyinde hiçbir kamu ve özel hastanenin artık kalmadığını vurgulayan Barut, "Adana'da yoğun bakım servislerinde yer sorunu büyüyor. Kentin güneyinde hastane yok. Derhal kamu yatırımlarıyla hastane ve yoğun bakım yatırımı yapılmalıdır" dedi.

SAĞLIKTA YAŞANAN SORUNLARI ANLATTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya seslenen Ayhan Barut, "Sağlıkta özelleştirmeyi dayatan, 'sağlıkta reform' diye algı operasyonlarına girişenler sağlıkta yaşanan çıkmazlara neden çözüm bulmuyor? Herkes biliyor ki sağlıkta da AKP çözüm değil, yıkım getiriyor. Hani nerede reform? Sağlık emekçilerinin haklarını ödemediler, çalışma şartlarını iyileştirmediler. Sağlıkta şiddeti bir türlü bitiremediler. Şehir Hastaneleri adıyla özelleştirme sürerken, hasta garantili hastanelere milyonlar akıtılırken, parası olmayan mağdur oldu. Çoğu mecburen özel sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. Sağlıkta katılım payı, özel sektörde ek ücret ve ilaçta fark ücreti gibi uygulamalar herkesi mağdur ediyor" diye konuştu.  

"YOĞUN BAKIMDA YER BULMAK İÇİN ÇIRPINIYORLAR"

Yurttaşların ilaç bulamadığını, hastanelerde yaşanan sorunlara çare bulunmadığını aktaran Ayhan Barut, şöyle konuştu:

"Sağlıkta yaşanan sorunlar gün geçtikçe daha da büyüyor. Biz şartsız biçimde parasız, nitelikli sağlık hakkı istiyoruz. Bunu talep ederken Adana'da yurttaşlarımızın hastane ve yoğun bakımlarla ilgili çok ciddi sorunu var. Kentimizde yakın bir zaman içinde şehrimizin güneyinde yoğun bakım yatak kapasitesi açısından en büyüklerden birisi olan özel hastane kapatıldı. Milyonlarca insanın bulunduğu güney Adana'da devlet hastanesi de kalmadığı için artık tek bir özel ve kamu hastanesi hizmet vermiyor. Vatandaşlarımız hem normal hastane yatağı hem yoğun bakımda sağlık hizmeti alamıyor. İnsanlarımız çaresizce yoğun bakımlarda yer bulabilmek için çırpınıyor. Herkes bu sorunu biliyor ama çözüm için kimse adım atmıyor. Derhal kamu yatırımlarıyla hastane ve yoğun bakım yatırımı yapılmalıdır. Yüreğir'de Karataş Yolu üzerinde kapatılan devlet hastanesi ile Seyhan tarafında yapılacağı belirtilen hastane hızla tamamlanarak hizmete girmelidir. Sağlıkta yaşanan bu sorunlara çare bulunsun."