Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni’nde açıklamalarda bulundu.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Adıyaman'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı programda kendisine yönelik kullandığı sözlere yanıt vermiş ve "Benim için Silivri soğuk değil. Recep Bey bu sinire gerek yok. Ben sana tavsiye vereyim, papatya çayına devam." diye konuşmuştu. Erdoğan, Elazığ'da Akşener'e tepki gösterdi. 

Erdoğan şunları söyledi: 

"Deprem bölgesindeki temelini attığımız hastaneyi bile değersizleştirerek çukurlaşanları milletime havale ediyorum. Sadece İstanbul'da Çam Sakura Hastanesi, Murat Dilmener Hastanesi bunlar bile bizim adeta zamanla yarıştığımız hastaneler olmuştur. Çam Sakura dünyada örnek. Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini biliriz, sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Biz eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri diyerek bu yolda yürüdük."

Erdoğan, Pandemi sürecinde Adana'daki Sahra Hastanesi meselesini de unutmadığını sergiledi. 

"Bay Bay Kemal sahra hastanesi diyor. Bir de baktık Adana'da çadır kurmuşlar. Onu da hastane diye yutturmaya kalkmışlar. İçi boş hangarların reklamını yaparken, biz binlerce yataklı hastaneleri rekor sürelerde devreye aldık." dedi.