Türkiye, 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Cumhur İttifakı'nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Millet İttifakı'nın adayı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. 10 Mart'ta resmi olarak seçim süreci başlarken bir partiden daha açıklama geldi. Memleket Partisi Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, yaptığı açıklamada partilerinin Cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

"OY BİRLİĞİYLE MUHARREM İNCE SEÇİLMİŞTİR"

Bizzat il ve ilçe binalarımıza gelerek sandık başında oy kullanan, deprem bölgesinden hem çadıra giden hem de sms ve e-posta ile oylamaya katılan üyelerimize, şuan partimize üye olmayı bekleyen partililerimize çok teşekkür ederiz. Sonuç olarak 105 bin 326 memleket sevdalısının oy kullanma hakkı kazandığını söyleyebiliriz. Yapılan seçim sonucu Memleket Partisi'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak oy birliğiyle sayın Muharrem İnce seçilmiştir. 

Sayın Genel Başkanımız önderliğinde bu ülkeye aklı, adaleti ve ahlakı getireceğiz. Bilimi baş tacı yapacağız. Atatürk İlke ve Devrimlerini yeniden şaha kaldıracağız. Kutuplaşmayı değil, kucaklaşmayı esas olacağız. Asla zengin toprakların fakir çocukları olmayacağız. Adaletli bir gelir dağılımını mutlaka sağlayacağız. Liyakatli alımlar yaparak kimsenin hakkını yedirmeyeceğiz. Güvenli ve ucuz gıdayla vatandaşımızın beslenmesini sağlayacağız."