CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın bütçesinin görüşüldüğü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda; Bakan Murat Kurum'a "24 kent, 110 ilçe, 500'ü aşkın mahalle ve köy yerleşim birimi ile bazı organize sanayi bölgeleri ile kritik bazı baraj, gölet, maden, atık barajlar, sanayi tesislerinin doğrudan fay zonları üzerinde olduğu biliniyor. Depremler başta olmak üzere, doğal kaynaklı afetlerin en aza indirgemek için bu fay zonları üzerinde oturan kentlere ilişkin ne tür çalışmalar yaptınız?" diye sordu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bütçesi görüşülüyor. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, söz alarak doğal afetlere karşı alınan önlemlerle ilgili şu açıklamaları yaptı: 

 

"Adana Seyhan'da stadyumu yıkarak yerine Millet Bahçesi yapacağız dediniz, ayıplı bir müteahhide, devleti 11milyon dolandırmış bir müteahhide 35 milyon liraya ihaleyi verdiniz. Şu anda stadyumun durumu bu şekilde Sayın Bakan. Bir yağıştan sonra çocuklar burada yatıp yuvarlanamayacak ama boğulma ihtimalleri yüksek. Adana Stadyumu'na, bu yere ilişkin nasıl bir Millet Bahçesi yapmayı düşünüyorsunuz? Doğrusu bunu öğrenmek istiyorum.”