Seyhan Belediyesi, tarihi Eski İstasyon binasında restorasyon çalışmalarına başladı. Restorasyonunun ardından Adana'nın lezzetlerinin dünyaya tanıtılmasının amaçlandığı tarihi yapı, bünyesinde bir de Mutfak Müzesi barındıracak. 

Çukurova'da üretilen pamuğun Adana'dan İngiltere'ye nakledilmesi için 1886 yılında hizmete açılan tescilli kültür varlığı Eski İstasyon binası Seyhan Belediyesi tarafından kamulaştırıldı. Binaya işlev kazandırılması amacıyla yanındaki parsel ve E-5 karayoluna cepheli parsel de kamulaştırıldıktan sonra hazırlanan proje doğrultusunda restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Restorasyonun tamamlanmasının ardından Eski İstasyon binası yeni yapılacak binalar ve bahçede konumlandırılacak yemekli vagonlarla birlikte bir gastronomi merkezi olarak halka hizmet verecek. Tescilli binanın iki katlı bloğunda bir de Mutfak Müzesi oluşturulacak. 

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Seyhan'ı daha yaşanabilir bir kent haline getirebilmek için belediyenin tüm olanaklarıyla hizmet verdiğini kaydetti. Eski İstasyon binasına işlev kazandırıp, yeniden kent yaşamıyla bütünleştirmek için restorasyon çalışmalarının başladığını belirten Başkan Akay, "Lezzet İstasyonu'nda Adana'nın eşsiz lezzetleri ile tarihi dokuyu buluşturacağız ve Adana, adına yakışan bir hizmet alanına daha kavuşacak. Bereketin diğer adı olan kentimizin mutfak kültürünü 'Lezzet İstasyonu'muzda dünyaya tanıtacağız" dedi.