Üreten ve paylaşan belediyecilik anlayışıyla hizmet veren Akif Kemal Akay başkanlığındaki Seyhan Belediyesi, hijyenik kadın pedi üretimine başladı. Günde 5 bin adet hijyenik ped üreten Seyhan Belediyesi, 10 gün içinde ürettiği 50 bin pedi ihtiyaç sahibi depremzede kadınlara ulaştırılmak üzere depremin ağır hasar verdiği felaket bölgelerine gönderdi.

REGL YOKSULLUĞUNA KARŞI HİJYENİK PED ÜRETİMİ

Yaşamın her alanında üretimi benimseyen yönetim anlayışıyla Seyhan Belediyesi’ni üreten bir belediye haline getiren Başkan Akay, dezavantajlı konumdaki kadınlara yönelik önemli bir hizmeti daha yaşama geçirdi. Ürün fiyatlarındaki artış nedeniyle hijyenik ürünlere erişim sorunu yaşayan kadınların ekonomik sorunlar nedeniyle yaşadıkları regl yoksulluğuna karşı Kadın Dayanışma Merkezi’nde hijyenik ped üretimine başlandı.

DEPREMZEDE KADINLARA ULAŞTIRILIYOR

Dezavantajlı kadınlara ücretsiz dağıtılmak üzere üretimi hedeflenen hijyenik pedler, 6 Şubatta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından afet bölgesindeki depremzede kadınlara gönderilmeye başlandı.

KADINLARIN EN TEMEL İHTİYAÇLARINDAN BİRİ

Hijyenik pedin kadınların en temel ihtiyaçlarından biri olduğunu vurgulayan Başkan Akay, yaşanan deprem felaketinin ardından afet bölgesindeki depremzede kadınların pede ulaşım konusunda ciddi sıkıntı yaşadığını vurguladı.

GÜNDE 5 BİN ADET ÜRETİLİYOR

Kadın Dayanışma Merkezi’nde ilk olarak yıkanabilir ekolojik kadın pedi üretimine başladıklarını aktaran Başkan Akay, afet bölgesinde yıkama olanağının kısıtlılığından dolayı hijyenik ped üretimine odaklandıklarını söyledi. Akay, “Şu anda günde 5 bin adet üretme kapasitemiz var.10 günde 50 bine ulaştık ve bunlar peyderpey deprem bölgesine ulaştırılıyor” dedi.

ÜRETİM ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Ped üretiminin dışında Kadın Dayanışma Merkezi ve Seyhan Dikimevi’nde kadın ve erkek iç çamaşırı atkı, bere, battaniye, nevresim takımı, pijama gibi ürünlerin de üretildiğini vurgulayan Başkan Akay, “Depremzede yurttaşlarımızla dayanışmamızı aralıksız sürdürüyoruz. Bu acıları hep birlikte atlatacağız, yaralarımızı da yine hep birlikte saracağız” diye konuştu.