Geçmiş dönem CHP Seyhan Belediyesi meclis üyesi aday adayı olan Mehmet Kıyıksan, Özgür Mahallesi’nde yarıda kalan Cemevi inşaatı için öneride bulundu. 

Hüseyin Sözlü döneminde başlatılan ancak yarıda kalan söz konusu Cemevi için Alevi Kültür Derneği (AKD) Başkanı Murtaza Moroğlu da benzer eleştiriler yöneltmişti. 
 
Mehmet Kıyıksan, konuyla ilgili bilgi verirken, “Siyasetteki en önemli ve vazgeçilmez unsuru demokrasidir. Dalya birlik ve beraberliktir, tüm milleti eşit bir şekilde kucaklamaktadır. Adil, yalansız, kişisel çıkar gözetmeden temiz, dürüst siyaset yapmaktır. Siyasetçinin görevi hizmettir. Siyaset bir meslek dalı değildir, koltuğuna oturarak yapılmaz. Sadece seçim dönemlerinde değil, sürekli halkın içinde olup, sorunlarını dinlemek ve çözüm üretilmesinde aracılık yaparak halkın ve hakkın yanında olmaktır. Özgür Mahallesi’nde Hüseyin Sözlü döneminde yapımına başlanan Cemevi’ne Zeydan Karalar ve BŞB el uzatmadı. Alevi büyüklerimizden isteğimiz bu işe el atmaları ve düzenlenecek yardım kampanyası ile tamamlanmasıdır. Alevi toplumu belediye başkanı da olsa kimseye minnet eylemez“ dedi. 
 
Kıyıksan’ın bu çağrısı yanıtını bulabilecek mi?