Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ayhan Barut, Adana'da çadırlarda hayat mücadelesi veren mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarına kalıcı çözüm bulunmasını istedi. İnsani koşulların çok uzağında bir yaşam süren tarım işçileriyle buluşan Barut, "Elektriksiz, susuz, yazın sıcakta, kışın soğukta, yağmur çamurda yaşama tutunmaya çalışan tarım işçilerimizin dramına daha fazla seyirci kalmayın, çare bulun" dedi. 

"DEPREMZEDELERE ÇADIR YOK, ÇADIRDA YAŞAYAN İŞÇİLER DE SORUNLARLA BOĞUŞUYOR"

Adana'nın Karataş İlçesi'ne bağlı Çavuşlu Köyü'ndeki DSİ'ye ait sulama kanalının etrafındaki çadırlarda yaşayan tarım işçilerinin yanına giden Ayhan Barut, Türkiye'de büyük bir deprem felaketinin yaşandığını anımsatarak, "Deprem mağdurları çadır bulamıyor. Çadırlarda yaşayan tarım işçileri de büyük sorunlarla karşı karşıya. İktidarın bu sorunlara çare bulması gerekiyor" diye konuştu. 

"İNSANİ KOŞULLARIN ÇOK UZAĞINDA YAŞIYORLAR"

Tarım işçilerinin sağlıktan eğitime, barınmadan ulaşıma her konuda sorun yaşadığını aktaran Ayhan Barut, "Gelinen bu çağda yaşananlar ortada. Elektrik yok, çocuklar eğitim alamıyor, sağlık hizmetine erişemiyorlar. Bu koşulların değişmesi gerekiyor. 21'nci yüzyıldayız. 'Avrupa bizi kıskanıyor' diyenler duysun, insanlar çadırlarda insani koşullardan uzak yaşıyorlar. Saraylarda oturmakla olmaz, yurttaşlarımızın sorunlarını çözün" açıklamasında bulundu. 

"SURİYELİLER GİBİ KONTEYNER İSTİYORUZ"

Elektrik ve sularının olmadığını belirten tarım işçisi Hüseyin Özbay, sorunlarına çözüm istedi. Elektrik, su, konteyner ve güzel bir yaşam istediklerini aktaran Murat Sarıdal ise, "Yağmurda su basıyor, lavabolarımız yok. Çocuklarımız okula gidemiyor, sağlık hizmeti alamıyoruz. Suriye'den gelenlere kamp yapıldı, bizlere de onlar gibi kamp yapılsın. Biz de konteyner istiyoruz, biz de bu devletin çocuklarıyız" şeklinde konuştu. Tam 16 senedir çadırlarda yaşadıklarını söyleyen Halil Demir de, yaşadıkları sorunlara dikkat çekerek kendilerine yardım edilmesini talep etti.