Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, AKP iktidarının dayattığı açlık ve yoksulluk düzenine Meclis'te isyan etti.  İnsanların ekonomik krizin pençesinde can çekiştiğini belirten Barut, "İşsizlik rekor kırıyor, halkımızı simit-peynir alamaz hale getirdiniz. Ekmek 5 lira oldu. Bu ocak söndüren yangını seyretmeyin, çözüm üretin" dedi. 

"İNSANIMIZ CAN ÇEKİŞİYOR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda söz alarak AKP'nin yanlış ekonomi politikalarından kaynaklı açlık ve yoksulluk düzenine isyan eden Ayhan Barut, "Halkımız AKP'nin neden olduğu ekonomik yangının içinde can çekişiyor. Yoksulluk, açlık, sefalet diz boyu. Bu topraklarda yoksulun ekmeği bile 5 lira. Bir simit, bir peynir alamaz hale getirdiler insanlarımızı. İktidarın pembe boyacısı işsiz sayısını 3 milyon 576 bin kişi olarak açıkladı. İşsizlik oranı yüzde 10.2 seviyesinde. Biliyoruz ki bu aldatmacalı rakamlar gerçeği gizleyemez" diye konuştu. 

"ASGARİ ÜCRET ORANINDA ARTTIRILMALI"

Halkın alım gücünün düştüğünü, fahiş zamların sürdüğünü bildiren Ayhan Barut, "Emeklimize en düşük maaşı 5500 lira olarak lütuf gibi sunanlar, yaşanan kara tablonun sorumlusudur. Bu kara düzen bitsin artık. Bütün ücretler en az asgari ücret oranında artırılmalıdır, en düşük emekli aylığı asgari ücret düzeyine getirilmelidir. Halkın alım gücü sürekli düşerken, işsizlik rekorları kırılırken seyretmeyin bu dramı daha fazla. Çare bulun, adım atın, çözüm üretin!" şeklinde konuştu.