Adana’da yaşayan bir yaşındaki SMA hastası Yasmin Elif Salman için Pozantı Belediyesi katkılarıyla bir yardım gecesi düzenlenecek.

Adana’da kurye olarak çalışan Baba Vedat Salman ile bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan anne Hilal Salman çocuğu olan 13 aylık Yasmin Elif Salman bebeğe, 40 günlük iken SMA Tip 1 teşhisi konuldu. 8 ayrı cihaz ile yaşama tutunma mücadelesi veren Yasmin bebeğin ilaçları ve giderleri aileyi zor duruma soktuğu için Pozantı Belediyesi’nin katkılarıyla Yasmin Elif bebeğe destek olmak açısından bir konser gecesi düzenlenecek.

9 Kasım Çarşamba akşamında kendisinin bizzat organize ettiği konser gecesinde Başkan Mustafa Çay’da sahne alarak okuyacağı tüm türküleri Yasmin Elif için seslendirecek. Ayrıca ilçede bulunan 6 müzisyen ve yerel sanatçılar da sahne alarak konserde satılan biletlerin tüm geliri Yasmin Elif bebek için açılmış olan iban adresine gönderilecek.

Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Başkan Mustafa Çay, “İlçemizde yaşayan ve şırdancı esnafı olan Sönmez Türk kardeşimiz, SMA hastası Yasmin Elif bebeği sosyal medyada görmüş ve araştırmaları sonucu ailesinin de zor durumda olduğunu öğrenmiş. Bu durumu bana anlatıp biz de bir şeyler yapamaz mıyız başkanım? dediğinde neden olmasın dedim. Hemen o gün içerisinde bir program tertip ederek bilet satışlı konser gecesi düzenlemek istedik ve plan programını yaptık. Biletlerimizi bastırıp afişleri sosyal medya hesaplarımızda paylaştık. Allah nasip ederse 9 Kasım Çarşamba akşamı belediyemiz işletmesindeki Atatürk Kültür Merkezinde bir yardım konseri düzenleyeceğiz. Pozantı’nın yufka yürekli, merhametli ve yardımsever insanlarının bu gecede ellerini taşın altına koyacaklarına adım gibi eminim. İnşallah emeklerimiz boşa gitmeyecek ve Yasmin Elif bebeğe gereken desteği Pozantı’dan göstermiş olacağız.” dedi.