AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray'da 2023 yılında uygulanacak asgari ücrete ilişkin açıklamalarda bulunuyor.

Erdoğan, "Her sene olduğu gibi bu yıl da önümüzdeki yılın asgari ücretini belirlemek üzere çalışan ve işveren temsilcileri, bakanımızın nezaretinde bir araya gelmişlerdir. Taraflar maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz tüm tarafların tekliflerini ve gerekçelerini saygıyla karşılıyoruz. Elbette ki herkesin kendi öncelikleri, kendi hassasiyetleri, kendi çıkarları doğrultusunda tutum koyacaklardır. Bize düşen en sürdürdülebilir sonucun ortaya çıkmasını sağlamaktır. Ne emekçilerimizin hakkının yenmesine ne de işverenlerin üstüne altından kalkamayacakları bir yük bindirip istihdama zarar gelmesine rıza gösteririz. Çalışan temsilcilerinin de aramızda olmasını isterdik" dedi.

"ASGARİ ÜCRET RAKAMI ÜLKEMİZİN GÖRÜNÜMÜYLE UYUMLUDUR"

Erdoğan, "Nitekim geçmiş yıllarda da taraflar uzlaşmaya varamadığı halde hükümetçe sonuçlandırılan çok sayıda asgari ücret müzakeresi vardır. Açıklayacağımız asgari ücret rakamı, ülkemizin görünümüyle de uyumludur. Türkiye'de yatırım, istihdam, üretim ve cari fazla yoluyla büyüme gayretlerinin en büyük sonuçlarını çalışma hayatımızda aldığımız bir gerçektir" ifadelerini kullandı.