Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal asgari ücretin net 8506 TL olmasının ardından yaptığı açıklamada; "Açıklanan bu rakamlarla anlaşılan şu ki; 2023 yılında da milyonlarca insanımız açlığa mahkum edilecek" dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından asgari ücretin 8506 TL olarak açıklanmasının ardından Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal açıklamalarda bulundu.

Asgari ücretin yüzde 54.6 oranında artırılmasının hiçbir sorunu çözmediğini ifade eden Baysal; "Açlık sınırının bazı araştırmalara göre 8 bin 600 lira, gerçek enflasyonun yüzde 170, bekar bir çalışanın asgari yaşam maliyetinin yaklaşık 11 bin, yoksulluk sınırının 25 bin civarı olduğu bir ülkede asgari ücretin 8 bin 500 lira olmasını yeterli bulmuyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi’nin enflasyona karşı alım gücünün korunması ve işçi kesiminin büyümeden payını alabilmesi için asgari ücretle ilgili teklifinin yüzde 150 zamla 14 bin liraolduğunu hatırlatan Baysal; "İşverenle alakalı da vergilerin kaldırılması ve teşviklerin sağlanması gerekli desteklerin yapılması gerektiğini ifade etmiştik. Bu nedenle bu hesaba göre 8 bin 500 lira asgari ücreti çok yetersiz buluyoruz. Bu enflasyon oranlarıyla çok yakında açlık sınırı 10 bin lirayı geçecek ve maalesef milyonlarca asgari ücretli yine açlığa mahkum olacak" ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi Adana İl Başkanı Selahattin Baysal açıklamalarını; "Asgari ücretten, temel gıda ürünlerinden hiçbir vergi almayacağız. Köprü ve otoyol ücretlerini gelir gelmez yüzde 50 indireceğiz. Özellikle lojistik firmaları, nakliye maliyetleri için önemli. Elektrik faturalarında elektrik harcaması dışındaki yükler, kayıp-kaçak, sayaç okuma bedeli kaldırılacak. Bizim iktidarımızda halkımız Yeniden Refah’a kavuşacak" diyerek tamamladı.