Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde yıkımların yaşandığı kentlerden Adana'da yıkılan bir binalardan birisi de Sinem Apartmanı idi. Güzelyalı Mahallesi’ndeki apartman 11 kişinin ölümüne yol açtı. 

Adana’da yıkılan 13 yapıdan biri olan Sinem’in farkı,  gündüz yaşanan Elbistan depreminde (ikinci deprem) yıkılmış olmasıydı. İlkinde hasar gören apartmana giren 11 kişi; ne üzücü ki ikinci depremi hesaplayamamıştı. 
 
Medyada yer alan Sinem Apartmanı’nın yıkılışı anındaki videoda, binanın kırılan zemin kat kolonlarının üzerine çöktüğü açıkça görülüyor. 
 
 
Bu arada sabah 04.17’de yaşanan ilk depremde Sinem Apartmanı‘nda meydana gelen hasarın görüntülerine ulaştık. İlk depremde Sinem Apartmanı girişinin ve bodrumdaki kolonların çok ağır hasar gördüğü, insan hayatı için büyük risk oluşturduğu gözleniyor. 
Bodrum katta çok ciddi nemlenmenin korozyona yol açmış olabileceği ileri sürülüyor. 
 
SÖNMEZ, “BEN MASUMUM” DEMİŞTİ 
 
Halbuki 12 katlı apartmanın temelini atıp 5. kata kadar yükselten müteahhit  Ekrem Naci Sönmez, ifadesinde binanın yapımını inşası sürerken devrettiğini ve yıkımda kusuru bulunmadığını iddia ederek, "Temelini atıp inşaata yükselttikten sonra Sinem Apartmanı binanın yapımının uzun süreceği anlaşıldı. İnşaatı 1995’de Av. Ömer Faruk Gerger ve Hüseyin Zati Yıldırım ortaklığındaki Beyza İnşaat’a devrettim. Sorumluluk bendeyken inşaat yapım kurallarının tümüne riayet ettim gereğini yerine getirdim” demişti.
 

 
İNCELEMELER TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR 
 
Ancak Adana’da yıkımların ardından başlatılan çalışmalarda, kolon betonlarından yapı uzmanlarınca alınan beton örnekleri incelenmek üzere yapı ve zemin denetimi laboratuvarına gönderilmişti. 
Laboratuvar ortamında yapılan çalışmalarda aralarında Sinem Apartmanı'nın da olduğu 11 binadan alınan örnekler "deprem dayanıklılık testi"ni geçememişti.