İyi Parti’nin Adana’nın merkez Yüreğir ile kongresi geniş bir katılımla gerçekleşti. 4.5 yıldan beri sürdürdüğü ilçe başkanlığına tekrar aday olmayan Dt. Enis Akyürek, seçimi kazanan başkan ve tüm ekiple gece gündüz sahada olmaya devam edeceğini bildirdi.

Dt. Enis Akyürek, Sheraton Otel’de, İyi Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı’nın divan başkanlığında gerçekleştirilen kongrenin açılışındaki konuşmasında, beklenen sandık geldiğinde Türkiye’nin “iyi” olacağını söyledi.

NEDEN SİYASET?

Siyasete girmeyi düşünmeyen bir hekim olarak; 25 Ekim 2017 tarihinin hem ülke hem de kendi hayatında bir milat olduğunu vurgulayan Enis Akyürek, İyi Parti ile siyasete başlama öyküsünden söz etti. 

Akyürek, “Mevzubahis vatansa; gerisi teferruattır”  diyen Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünden hareketle yola çıktığını  ifade ederek, şunları söyledi:

“Genel Başkanımız Meral Akşener’in liderliğinde kurulan partimizin hizmetinde çalışmayı vatan sorumluluğu sayarak, İYİ Partinin  bir neferi olmaya karar verdim” 

NEDEN İYİ PARTİ?

Konuşmasında, Neden İyi Parti?  sorusunun da yanıtını veren Dt. Enis Akyürek,  “Partimizde; umudu, kararlılığı, adaleti, geleceğimizi, cesareti, merhameti, kısacası güzel günleri ve hepsinden önemlisi bu güzellikleri getirecek güçlü bir Cumhuriyet Kadını olan genel başkanımız Sayın Meral Akşener’in cesaretini ve “cesur yüreğini” gördüm” dedi.

4.5 YILDA NELER YAPILDI?

Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Enis Akyürek, 4.5 yıl boyunda Yüreğir ilçe teşkilatı olarak yaptıkları çalışmaları da özetledi. Akyürek, “Yaklaşık 4.5 yıldan beri onurla, gururla, hevesle ve hizmet aşkıyla karış karış dolaştığımız, her insana, her yüreğe dokunduğumuz Yüreğir İlçemizde partimizin gördüğü teveccüh bize her zaman daha fazla çalışma azmi verdi. Çok kıymetli yönetimimizle, Gençlik Kollarımızla ve tüm üyelerimizle her an seçim olacakmış gibi hazırlıklı olduk” dedi.

Göreve geldiklerinde 600’lerde  olan üye sayısını bugün 4000’i aşan büyük bir aileye dönüştürmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Dt. Enis Akyürek, şunları kaydetti:

“ Her mahallede temsilcisi hatta olası bir baskın seçim için sandık görevlileri dahi belli olan partimizin Yüreğir teşkilatı olarak; partimizin ülkemizin geleceği için aldığı sorumluluğu hiç aklımızdan çıkarmadık. 

Bu sorumluluğun gereği olarak, aynı bilinçle gece gündüz sahadan kopmadık.

 38’i merkezde olmak üzere toplam 107 mahallemizde, toplumun her kesimine dokunduk, kucaklaştık, dertlerini dinledik, çözüm önerileri sunduk ve bunları genel merkezimize aktardık.”

Enis Akyürek, birlik ve beraberliği her zaman diri tutarak, tüm partilileri ile kol kola el ele dolaşıp, İyi Parti’nin programlarını anlattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"İnsanların artık bırakın kendi geleceklerini çocuklarının hatta torunlarının geleceklerinden bile kaygı duyduğu, 

Ülkemiz derin ekonomik krizlerin pençesinde olduğu,

Adaletin rafa kalktığı,

Kamu kaynaklarının çarçur edildiği, 

Dış politikada sıkışmışlığın, bürokraside kayırmacılığın had safhaya ulaştığı,

Vatandaşlarımızın kanayan yaralarına merhem beklediği, geçim sıkıntısına çare aradığı, 

Evladına iş, insanca bir yaşam, adalet ve özgürlük istediği,

İktidarın Siyasi ömrünü doldurduğu, 

Devlet yönetiminden, demokrasiye,

Dış politikadan, eğitime kadar, hemen her alanda krizlerin yaşandığı,

Milletimizin mevcut iktidarın hiçbir şey vermeyeceğini anladığı,

Kısacası:  iyinin arandığı bir dönemde, İyi Parti ülkemize tıpkı bir güneş gibi doğdu.”

YENİ İLÇE BAŞKANI ÇAĞLAR KÜRKÇÜOĞLU

“Önce millet, önce memleket diyen” partisinin Yüreğir İlçe Başkanlığına aday olan Çağlar Kürkçüoğlu, Veli Şahin ve Feti Ahmet Doğaç’a başarı dileklerini ileterek sözlerini sürdüren Enis Akyürek, konuşmasını şöyle tamamladı:

 “Kongremizde göreve gelip bayrağı bizden daha üst noktalara taşımak için devralacak arkadaşımıza şimdiden başarılar diliyor, her zaman yanlarında ve destekçileri olacağımın da sözünü veriyorum. 

Her zaman olduğu gibi bundan sonra da sahada partimin neferi olarak çalışıp, “Türkiye’nin İyi Olması” için verilecek her görevi layıkıyla yerine getirme çabamı sürdüreceğim. Şunu çok iyi biliyorum ki:

Beklenen sandık geldiğinde Türkiye “İyi” olacak.”

Konuşmaların ardından gidilen seçimde 403 delegenin 305’inin oyunu alan Çağlar Kürkçüoğlu ilçe başkanlığına seçildi. 

Başkan Çağlar Kürkçüoğlu ise yaptığı teşekkür konuşmasında, seçimin sandıkta kaldığını belirterek, “Vakit; sahaya inme vaktidir. Kaybedecek tek bir dakikamız yok. Çünkü Türkiye yeterince zaman kaybetti. Partimizin iktidara yürüyüşü şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.