“Araçlar Tamirde, Depo Lastik Dolu”

GÜNCEL - 04-05-2024 09:36


Yüreğir Belediyesi'nde bir yandan mevcut başkan CHP'li Ali Demirçalı diğer yandan geçmiş dönem Belediye Başkanı AKP'li Mahmut Çelikcan, Fatih Kocaispir'i topa tutmaya devam ediyor.

Yüreğir Belediyesi'nin 883 milyon lira borcu olduğunu açıklayan Demirçalı, Bu yıl içerisinde borcu sıfırlamayı hedeflediklerini kaydetti. Kocaispir dönemine yönelik olarak da denetçi ve müfettiş talebinde bulundu. Ayrıca Kocaispir öncesine dayanan Mahmut Çelikcan dönemini de övdü.

KİM BU KİBİR ABİDELERİ?

Tartışmaya katılan AKP'li geçmiş dönem Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan da, başarılı hizmetler verdiğini ileri sürerek şunları söyledi: 

"Kasayı borçla değil artı parayla, 70 adet gayrimenkulle teslim etmenin her zaman haklı gururunu yaşadım. Bizlere 'AK Parti Belediyeciliği'ni nasıl öğrettilerse onu uyguladık. Bugün CHP'li bir belediye başkanı tarafından bu sözlerle anılmak doğru işler yaptığımızın başka bir göstergesidir." ifadelerini kullandı.

31 Mart seçimleriyle görüldü ki halktan kopuk kibir abideleri Sayın Cumhurbaşkanımızı yanıltarak bu hezimete sebebiyet vermişlerdir. 'Sayın Cumhurbaşkanımızın vereceği hiç bir sorumluluktan kaçmayacağımın bilinmesi isterim"

Ancak Mahmut Çelikcan kibir abidesi olarak nitelendirdiği isimleri vermekten kaçındı.

BELEDİYE LASTİK DEPOSUNA DÖNÜŞMÜŞ

Öte yandan CHP'li Demirçalı Yüreğir Belediyesi'ne ilişkin önemli bir ayrıntı daha verdi.

Yaklaşık bir yıl önce binek araç ve iş makinası lastiği ihalesi yapıldığını vurgulayan Ali Demirçalı, "dokuz yüze yakın lastik satın alınmış, bunların ancak 100 tanesi kullanılmış. 800 lastik belediyenin depolarında boşu boşuna bekliyor. Bu kadar satın almaya bunca borçlanmaya ne gerek vardı ki? Üstelik araçlar çalışmıyor tamamına yakını tamirdeyken" eleştirisini yöneltti.

Kamuoyu belediye fatihi lastikçiyi merak ediyor! 

Yüreğir Belediye Başkanı, belediyenin parasını zimmetine geçiren adı saklı personelin 1 milyon 200 bin lirayı banka yoluyla gönderdiğini geri kalan miktarı da iade etme sözünü verdiğini sözlerine ekledi.

 

Günün Diğer Haberleri