Damattan Sonra Yeğene de Kıyak!

GÜNCEL - 28-04-2024 20:01


CHP, 22 yıllık AK Parti iktidarına adamcılık, yandaşlık ve liyakata önem vermeme noktasında sert eleştiriler yönetti. Ancak bu konuda ana muhalefet partisinin de eleştirilecek hataları sırıtmaya başladı.

Örneğin AK Partili bir belediye başkanı, öz yeğenini başkanı olduğu belediyede yardımcısı olarak atasa neler olurdu!

Bugün CHP’li Yüreğir Belediyesi’nde böyle bir kriz yaşanıyor. Seçimi büyük bir sürprize imza atarak kazanan Ali Demirçalı, BŞB’de Spor Müdürü olan yeğeni (kızkardeşinin oğlu) Hasan Aydoğan’ı Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı olarak atadı. Yetmiyormuş gibi tam 10 ayrı birimi yeğenine bağladı.

Yüreğir Belediyesi’nde CHP milletvekili Orhan Sümer‘in kardeşi Ertan Sümer de Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Ancak Ertan Sümer daha önce CHP belediye meclis üyeliği yapmıştı.

Gerek Hasan Aydoğan gerek Uğur Sayılkan ile ilgili iddialar doğru ise iki parti arasındaki adamcılık ve liyakata önem farkını vatandaşa kim, nasıl anlatacak?

Bilindiği gibi CHP’den seçilen Seyhan Belediyesi eski başkanı Akif Akay da damadı Erkal Şenyurt’u Özel Kalem Müdürü yapmış ve bu durum büyük eleştirilere yol açmıştı. CHP İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, 31 Mart seçimleri sonrası devir teslim töreninde bunu şiddetle eleştirmişti. 

Günün Diğer Haberleri