Evde Bakım Desteği Ödemeleri Onaylandı! Yeni Destek Miktarı da Belli Oldu...

Evde bakım yardım ödemelerinin kaç TL olduğu ve kimlere ne şartlarda ödendiği netleşti. Ödemelerle ilgili onay haberi geldi.

EKONOMİ - 01-05-2024 09:38

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Özdemir Göktaş, Türkiye'deki evde bakım hizmetlerine yönelik son gelişmeleri paylaştı. Bakan Göktaş, özellikle tam bağımlı engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmak amacıyla devreye alınan Evde Bakım Desteği Pilot Uygulaması’nın başarılı sonuçlar verdiğini duyurdu.

Evde Bakım Desteği Kime Verilir?

Evde bakım desteği, kurumsal bakım hizmetlerine alternatif olarak geliştirilen ve engelli ya da yaşlı bireylerin kendi sosyal çevrelerinde, aileleriyle birlikte kaliteli ve sürekli bir bakım alabilmelerini sağlayan bir hizmet modelidir. Bu model, bireylerin toplumdan izole edilmeden, yaşam kaliteleri düşmeden yaşamlarını sürdürebilmelerine olanak tanır.

Evde Bakım Desteği Kaç TL Oldu?

2024 Mayıs ayı itibarıyla evde bakım desteği 7608 TL'dir. Bu yardım ödemesinden faydalanan vatandaşlar, her ay düzenli olarak ödeme almaktadır. Bakan Göktaş'ın açıklamalarına göre, geçen yıl Adana ve İzmir’de başlatılan pilot uygulama kapsamında, 3 bin 407 engelli vatandaşa evde bakım hizmeti sağlandı. Bu hizmetler, engelli bireylerin kişisel ihtiyaçlarının karşılanması, ailelerine eğitim ve psikososyal destek sunulması üzerine odaklandı.

Kimler Faydalanabilir?

Evde bakım desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşların:

35 yaşını doldurmamış olmaları, KOSGEB uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlamış olmaları, Son 5 yıl içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan kredi almamış olmaları gerekmektedir. Halkbank Şubeleri Üzerinden Başvuru Yapabilirsiniz Evde bakım desteği için başvurular, Halkbank şubeleri aracılığıyla yapılmaktadır. Başvuru işlemleri sırasında, KOSGEB tarafından onaylanmış bir projenin sunulması gerekmektedir. Bakan Göktaş, yapılan anketler ve ihtiyaç analizleri sonucunda, hizmet verilen ailelerden alınan olumlu geri dönüşlerin, bu hizmet modelini Türkiye geneline yaygınlaştırmak için bir motivasyon kaynağı olduğunu belirtti. Devletin amacı, evde bakım hizmetlerini genişleterek güçlü bir aile yapısı ve dolayısıyla güçlü bir toplum inşa etmek.
Günün Diğer Haberleri