Ali PEKMEZCİ
Mevcut başkan Emrah Kozay'ın tutuklanmasıyla birlikte boşalan koltuk için Çukurova Belediye Başkan Vekilliği seçimi 30 Ekim Cuma günü yapılacak.
Gerek Yeni Parti'de gerek CHP'de adayların bugün yarın belli olması bekleniyor. Ancak tam da bu noktada kilit isim olarak karşımıza yine Zeydan Karalar çıkıyor.
Siyasi yol haritasında CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu tercih eden Zeydan, partisinin başkan vekilliği seçiminde aday çıkarmasıni istedi ve bunda başarılı oldu.
İki muhalefet partisinin meclis üyesi sayısı neredeyse kafa kafaya. Cumhur İttifakı'nın 9 meclis üyesi özellikle son tur için kritik derecede öneme sahip.
Aziz İhsan'ı Aktaş davası kapsamında rüşvet almaktan hapse mahkum edilen Karalar'ın Cumhur İttifakı'na mensup meclis üyeleri ile gizli görüşmeler yaptığı kulislerde ciddi bir şekilde konuşuyor.
Kafasındaki isim ise Özgür Altıok!
Bakalım, Zeydan Karalar bu siyasi kurgusunu hayata geçebilecek mi! Hem de Cumhur İttifakı'nı Çukurova Belediyesi'nin üst yönetimine ortak etmek uğruna.