İki Vekili Listeden Sildirmek İstedi

GÜNCEL - 06-06-2023 08:46

 

Ali PEKMEZCİ Yazdı 


Olgunlaşmış tüm şartlara karşın Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybeden Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a yenildiği 13. seçimden sonra da istifa yoluna gitmedi. 

Dün bir gazeteciye yaptığı açıklamada “Toplum yenilenme istiyor” dedi; ancak yenilenmeyi başarısız bir lider sıfatıyla kendinden başlat-a-madı.  * Millet İttifakının dağılım aşamasına girdiği, CHP’nin ittifak partilerine milletvekili hediye ettiği bir sürecin ardından ana muhalefet partisi oylarının ciddi bir düşüş yaşayacağı kesin.   Partideki belirsizlik ve tek adam ruhu hem kemikleşmiş CHP seçmeni hem de oy vermeye niyetli seçmen bazında bir kaçış öyküsüne sahne olmaya aday.  * Yerel seçimlere (yenilenerek) hazırlanma bahanesi ve gerekçesiyle dizayn ettiği parti vitrini sadece Kemal Kılıçdaroğlu’nu tatmin etmeye yetebilecek güçte.  Rakip olarak gördüğü Ekrem İmamoğlu’nu tasfiye eden Kemal Bey, CHP’ye iktidarı kazandırmaktan ziyade AKP iktidarının önünü açan bir siyaset tarzı izliyor.
  Kaybettiği 13 seçim sonrası hala ‘görevde kalma ısrarı’ bunun kanıtıdır.  * Seçim bittiğine göre aşağıdaki satırları yazma serbestiyeti hasıl oldu.  * Ankara büyük kaos yaşarken Adana CHP’de birlik beraberlik ruhu mu hakim sanıyorsunuz?
  Örgütlerin tek hakimi Zeydan Karalar, 14 Mayıs’tan haftalar önce Ankara’ya kamp kurup milletvekili aday listesine kökten müdahale etmeyi denedi.    Baktı ki  yetersiz kalıyor; En azından mevcut iki milletvekilinin listeye girmemesi için olağanüstü çaba harcadı; başaramadı.  * Bu iki milletvekili ile arasına ördüğü  buzdan duvarlar, yerel seçim günlerinde suya dönüşüp, oluşan gölde Zeydan Karalar’ı boğabilir.  Kısasa kısas.   Kağıt üzerinde ki karşılıklı tebessümler sizi aldatmasın.  İki vekilin parti terbiyesindendir.  * Zeydan Karalar’a rağmen milletvekili olmayı başaran bu iki isim Mart 2024’de aynı yöntemle kendisine karşılık verirse bu mübah sayılmaz mı!
  Adana’da CHP siyasetine milletvekilleri ve belediye başkanları düzeyinde kin-nefret tohumları eken BŞB Başkanı, arpa mı biçeceğini zannediyordu?  * Şunu da belirtmek de fayda var.  Cumhurbaşkanlığı seçiminin özellikle ikinci turunda, bir zamanlar dirsek temasında olduğu AK Parti ile köprüleri atarcasına Cumhur İttifakı’nın afiş ve pankartlarını indirmesi özünde Kılıçdaroğlu’nu değil kendini kurtarmaya yönelikti.   Kaybedilmesi halinde yerel seçim kaygısını iliklerine kadar hissediyordu.   * İşte, başkentten Adana’ya uzanan parti içi kargaşa gün gelir Zeydan Karalar’ı da vurabilir.
  Aday olmayı başarsa dahi hem parti dinamikleri hem de seçmen nezdinde işi çok zor. Başarısızlığı CHP anketlerine bile yansıyan Başkan, sandıkta 2019 ruhunu bir daha asla bulamayacak!   Genel merkezin yaptırdığı anketlerde 11 büyükşehir arasında son sırada çıkması tesadüf değildir ki.  * Bununla beraber atı alan Üsküdar’ı geçmiştir! Bir matematik erbabı olan Zeydan Başkan, makam koltuğunda iken kurduğu fabrikalarda oğullarıyla birlikte icrasız-hacizsiz günlerin keyfini çıkarmaya muktedir. 
CHP, parti emekçileri, hizmet bekleyen Adanalı… Hiçbir zaman umurunda olmadı ki!   
Günün Diğer Haberleri