Süte 1 çay kaşığı atıp karıştırın ve tüketin... Karaciğeri temizliyor mışıl mışıl uyutuyor

Süt, protein ve kalsiyum bakımından gelişimimize katkı sağlarken içerisine eklenen zencefil, sağlımız açısından sürpriz etkiler ortaya çıkarıyor. *Altın süt* ismiyle bilinen bu karışımdan günde 1 bardak içtiğinizde hayatınızda neler değiştiğine siz bile hayret edeceksiniz...

YAŞAM - 27-04-2024 16:01

Gelişim çağında büyük rol oynayan, özellikle kemik güçlenmesi ve zinde bünye için önerilen süt,  yediden yetmişe herkesin tüketmesi gereken içeriklerin başında gelir. Özellikle kalsiyum protein ve potasyum bakımından zengin süte 'altın baharat' ismiyle bilinen zerdeçalı eklemek hem içimini hem de faydasını katbekat artırır

Yeniakit.com.tr'de süt ve zencefil karşımının sağladığı faydalar teker teker paylaşıldı. İşte karaciğeri temizleyen, mışıl mışıl uyumayı sağlayan 'altın süt'ün faydaları:

KARACİĞERİ TEMİZLİYOR

Bilimsel çalışmalar zencefilin karaciğer için son derece faydalı bir ürün olduğunu ortaya koymuştur. Zencefil karaciğerde yağ asidi birikmesini önler. Bu nedenle her gece içeceğiniz bir bardak zencefilli süt karaciğerinizi toksinlerden arındırır.

MIŞIL MIŞIL BİR UYKU SAĞLIYOR

Zencefilli ve ballı bir bardak ılık süt mışıl mışıl bir uyku çekmenize yardımcı olur. Arzu ederseniz sütünüzün içerisine zencefil ve balın yanı sıra zerdeçal ile tarçın da ekleyebilirsiniz.

Ve ayrıca... Süt ile zencefilin faydaları yukarıda saydıklarımızda yetinmiyor. Kalsiyum, protein bakımından zengin sütle, hazımsızlığa ve beyin sağlığına katkıda bulunan zencefil bir araya geldiğinde aşağıdaki faydaları da ortaya çıkarıyor:

Bağışıklık sistemini güçlendirir

İltihabı azaltır

Kilo vermenize yardımcı olur

Osteoporozu önler

ALTIN SÜT YAPARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN İNCELİKLER

Cezvenize ilk olarak sütü alarak hazırlamaya başlayın. Sütünüz biraz kaynamaya başladıktan sonra 1 çay kaşığı toz zerdeçalı ekleyerek ocakta bırakalım. Ortalama 5 dakika kaynamasının ardından birer çay kaşığı karabiber ve toz tarçın eklemesini gerçekleştirebilirsiniz. Arzuya göre birer çay kaşığı zeytinyağı ve Hindistan cevizi yağı eklenebilir.

Günün Diğer Haberleri