Antioksidan deposu, demir ve potasyum zengini zerdeçal ile kalsiyum ve protein kralı yoğrt, sağlık bakımından en faydalı doğal besinlerdendir.

Yoğurt ve zerdeçal ikilisinin bir araya gelmesiyle ortaya çıkan yoğrtlu zerdeçal karışımı, beden sağlığına ve bağışıklık sistemine birçok yönden katkı sağlamaktadır.

Bu iki faydalı ürünün karışımı, sindirim problemlerini, bağırsak sorunlarını, birçok mide sıkıntıları ve kanser gibi hastalıkların önlenmesinde faydalı olabilir. Aynı zamanda antioksidan ve ani-enflamatuar özellikleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirerek gribal enfeksiyonlara karşı mücadele etkili olabilir.

ZERDEÇAL + YOĞURT İKİLİSİNİN MUCİZEVİ ETKİSİ

Habertürk'te yer alan içeriğe göre, Antienflamatuar özellikli besin maddesidir. Bu nedenle vücuttaki iltihapları giderici özelliği vardır. İltihap oluşumunu da önler.

Sindirim sistemini düzenler. Şişkinlik, kabızlık şikâyetlerinin önüne geçer.

Kilo kontrolü üzerinde etkilidir. Yağların eritilmesine yardımcı olur. Tok tutucu özelliği sayesinde çok fazla yemek yenilmesinin de önüne geçer.

Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar. Bu sayede vücuttaki zararlı maddeler atılır ve vücut temizlenir.

Bağışıklığı güçlendirir.

Karaciğer yağlanmasına iyi gelir.

Kan şekerini düzenler.

Vücuttaki toksinlerin atılmasına verdiği destek sayesinde cildi güzelleştirir.


ZENCEFİL YOĞURT KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Zencefil ve yoğurtlu bir karışım yapmak için, öncelikle taze zencefili rendeleyin veya ince doğrayın. Ardından, bir kaseye yoğurdu alın ve üzerine rendelenmiş veya doğranmış zencefili ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz limon suyu ve bal ekleyebilirsiniz. Son olarak, karışımı iyice karıştırın ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırmaya devam edin. Hazırladığınız zencefil yoğurdu, yemeklerinizin yanında garnitür olarak veya tek başına bir atıştırmalık olarak servis edebilirsiniz.