Geçtiğimiz günlerde emeklilere Bayram ikramiyesi müjdesini veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilere bir müjde daha verdi. 2024 yılını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla ‘Emekliler yılı’ ilan eden Ak parti, emeklilerin yaşam ve refah seviyesini arttırmak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söylemişlerdi. Bu açıklamalar ile birlikte heyecanlanan emekliler, bayram ikramiyesinden sonra emekli maaşları içinde yeni haberleri aldı. 

Geçtiğimiz günlerde 40 ilde protestolar yapan emekliler sokaklara çıkmıştı. Ak parti hükümetini verdiği vaatleri yerine getirmemekle suçlayan emekliler, tepkisini 31 Mart’ta ki yerel seçimlerde ortaya koyacaklarını söylüyorlar. 

En düşük emekli maaşı 2024 yılı ile birlikte 10 bin TL olarak belirlenmişti. Asgari ücret ise 17 bin TL olarak belirlenmişti. En düşük emekli maaşı ile asgari ücret arasındaki neredeyse 2 kata yakın fark uzmanlar tarafında absürt bir durum olarak yorumlanmıştı. Profösör Dr. Emre Batı ‘ Mantıken emekli bir insan herhangi bir yerde çalışıp çok yüksek maaşlar alamaz hatta çalışmaması bile gerekiyor emekli maaşı ile geçinebiliyor olması lazım ama 10 bin TL ile Türkiye şartlarında hayatta kalmak pek mümkün değil. Dolayısıylada hükümetin bu konuyla alakalı çok hızlı bir şekilde karar alması gerekiyor ‘ dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş beraber yaptıkları bir çalışma olduğunu ve emeklilerin yüzlerini güldüreceklerini söylediler. En düşük emekli maaşı alan vatandaşların maaşlarını asgari ücrete sabitleyeceklerini ve diğer emekli maaşı alanlarında maaşlarını benzer oranlarda arttırmak için çalışmaların devam ettiğini açıkladılar. Bu açıklamalardan sonra ek paketin ne zaman açıklanacağı ise merak konusu.

Ayrıca emekliler için kredi faizlerininde yeniden düzenlendiğini söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ‘ Emekli vatandaşlarımız için kredi faizlerinin ve vadelerinin ödeme kolaylığı sağlayacak şekilde düzenleniyor. Artık emekli vatandaşlarımızın hayatı çok daha kolaylaşacak’ dedi.

40 ilde protestoları devam eden emekliler, bu açıklamalardan sonra protestolarını sonlandırdı. 31 Mart yerel seçimlere kadar ek paketin Resmi Gazetede yayımlanması bekleniyor.