2022 yılında 132 yasaklı ırk köpeğe el koydu, 1 milyon 183 bin 578 lira para cezası uyguladı. 

Yapılan açıklamaya göre, Adana İl Emniyet Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, 2022 yılında yasaklı ırk olan, 'Amerikan Pitbull Terrier', 'Dogo Argentino', 'Amerikan Staffordshire' cinsi köpeklerle ilgili çalışma yaptı. Ekipler, 79'u sahipli, 53'ü de sokağa terk edilen olmak üzere toplam 132 köpeğe el konuldu.
Ayrıca 79 köpek sahibine de toplam bir milyon 183 bin 578 lira idari para cezası uygulandı.

Ekiplerin ayrıca 5199 sayılı kanuna muhalefet, hayvana kötü davranma, aç-susuz bırakma, bakımlarını ihmal etmek, trafik kazası sonrasında yaralanan hayvana yardım etmeden olay yerinden ayrılmak gibi suçlarla ilgili olarak 30 kişi hakkında ham adli, hem de idari işlem yaptığı öğrenildi. Bu kişilere de ayrıca 144 bin 845 lira da idari para cezası uygulandığı bildirildi.

Başta şiddet mağduru ve kötü muameleye görenler olmak üzere trafik kazaları sonrasında ölüme terk edilenlerin de aralarında bulunduğu toplam 45 köpek ise veterinerlerde tedavileri yapıldıktan sonra hayvan barınakları aracılığıyla yeniden sahiplendirildi.

2022 yılı içerisinde ayrıca nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu için avlanması, beslenmesi ve satışı yasak olan 70 saka kuşu da kurtarıldı.