Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, Adana Diş Hekimleri Odası olarak TDB’ne taşıdıkları ‘Bir diş hekiminin yanında sigortalı bir diş hekimi çalıştırılmalı’ önerilerinin TBMM’since kabul gördüğünü, bunun memnunluk verdiğini söyledi.

ENAZ 16 BİN İSTİHDAM SAĞLANABİLECEK

Türkiye'de yaklaşık 16 bin diş hekimi muayenehanesi olduğunu ifade eden Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, yaptığı yazılı açıklamada “Mevcut durumda yalnızca müşterek muayenehane modeli ile iki diş hekimi bir arada çalışabiliyordu. 2018 yılında Adana Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulumuzun önerisiyle TDB Genel kuruluna taşıdığımız bir diş hekiminin yanında bir diş hekiminin sigortalı çalışabilmesinin önünün açılması için sunduğumuz Kanun Teklifi; TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi memnunluk yaratmıştır. Bu demek oluyor ki 16 bin muayenehanede enaz 16 bin diş hekimine İstihdam olanağı sağlanmış olacak.” 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Başkan Dt. Güler, “Yapılan değişiklikle artık bir diş hekimi muayenehanesinde başka bir diş hekimi sigortalı olarak çalıştırabilecek. Özellikle yeni mezun diş hekimi meslektaşlarımızın bu mağduriyeti ortadan kalkarak yeni bir istihdam olanağı sağlanmış oldu. 2018 yılından beri takipçisi olduğumuz kanunun çıkmasından çok memnunuz. Umudumuz devlette çalışan diş hekimlerinde olduğu gibi özelde çalışan diş hekimlerine de Yeşil Pasaport verilmesi. Medikal ve Dental sektöründe diş hekimi çalıştırılmasının zorunlu olması,Bağ-Kur ve Emekli Sandığından emekli hekimlere eködemelerinin yapılmasını talep ediyoruz. İstihdam kanununun çıkmasında emeği olan YK Üyelerimize, TDB’ne ve tüm siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederiz.” diye konuştu.