PTT personel alımı başladı mı? İşte başvuru şartları... 2023 PTT personel alımı tarihleri resmen açıklandı mı - PTT'nin bünyesinde çalışmayı arzulayan adaylar, heyecanla 2023 PTT personel alımıyla ilgili gelişmeleri beklemektedir. Bu yıl personel alımı gerçekleşecek mi? PTT, personel alımıyla ilgili şartları açıkladı mı? Bu soruların yanıtı, adaylar tarafından merakla beklenmektedir.

2023 PTT Personel Alımı Tarihleri Açıklandı mı?

Henüz 2023 PTT personel alımıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştır. İlanın yayımlanmasıyla birlikte güncel şartlar ve kadro bilgileri de paylaşılacaktır. Yaşanacak gelişmeleri yakından takip ederek sizlere sunacağımız haberlerimizde detayları bulabilirsiniz.

PTT Personel Alımı Genel Şartlar Nelerdir?

PTT personel alımı için adayların genel şartlara uygun olması gerekmektedir. Şartlar şu şekildedir:

  1. Türk vatandaşı olmak (Türk Vatandaşlığı Kanunu'nun 28. maddesi kapsamında yer alanlar ve PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç).

  2. 18 yaşını tamamlamış olmak ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak.

  3. Kamu haklarından yasaklı olmamak.

  4. Türk Ceza Kanunu'nun 53. maddesinde belirtilen suçlardan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına mahkum olmamak veya affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkum olmamak.