2023 Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunu yüzde 100'e yakın bir isabetle tahmin eden Özdemir Araştırma Şirketi’nin anketine göre Yüreğir’de Ali Demirçalı yüzde 2,5 puan farkla yarışı önde götürüyor.

Özdemir Araştırma’nın Yüreğir’de 15-17 Mart tarihleri arasında 4 bin 366 kişiyle yaptığı ankete göre, CHP Adayı Ali Demirçalı yüzde 38,60 ile ilk sırada yer alırken, Cumhur İttifakı ve Ak Parti Adayı Halil Nacar yüzde 36,10 ile ikinci sırada bulunuyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, kamuoyu 31 Mart’ı beklemeksizin yapılan kamuoyu araştırmaları ile sonuca yönelik fikir elde etmek istiyor. Dikkat çekici anketlerden birisi de 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçim sonucunu yüzde yüze yakın bir oranla tahmin eden Özdemir Araştırma’ya ait… Firmanın Yüreğir’de yaptığı ankete göre, CHP Adayı Ali Demirçalı yarışı Ak Parti Adayı Halil Nacar’ın önünde götürüyor.

Ayrıca “31 Mart Yerel seçimlerinde oyunuzu hangi adaya vereceksiniz?” sorusuna verilen yanıtlarda DEM Parti adayı İbrahim Kocaman yüzde 9,20, Yeniden Refah Partisi Adayı Abdullah Torun yüzde 6,60, İYİ Parti Adayı Bülent Alper ise yüzde 6,30 oranı ile yer aldı.

İsabetli seçim tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken Özdemir Araştırma’nın en çok konuşulan anketi geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkindi. Firma Cumhurbaşkanlığı seçimine son bir hafta kala yayınladığı anketle, sandıktan çıkan sonuca en yakın tahminde bulunan araştırma şirketi olmuştu.