Halkbank, önemli bir kredi kampanyası duyurusunda bulundu. Girişimcilere verilecek olan krediyle birlikte 36 ay vadede ödeme kolaylığı sunulacak. Kadınların daha fazla girişimcilikle ilgili faaliyetlerde bulunması ve hayallerini gerçekleştirebilmesi adına adımlar atıldı. Peki bununla birlikte 6 ay ödemesiz krediden kimler yararlanabilecek? Anaparayı 6 ay boyunca ödemek zorunda değilsiniz. Üstelik yüksek vadeli ve yüksek limitli kredi de sizleri bekliyor.

Kadın Girişimciye 300 Bin TL Kredi

Aslında kredinin miktarı, girişimin süresine de bağlı olarak değişkenlik göstermekte. Eğer 6 ay veya daha kısa süredir girişimci iseniz yani bir faaliyette bulunuyorsanız 200 bin TL limitli kredi çekebilirsiniz. 6 ayın üzerinde olanlar için ise 300 bin TL kredi limiti belirlenmiştir.

Kimler Krediden Faydalanabilir?

Girişim faaliyetinde bulunmuş olmanın yanı şahıs işletmesi sahibi olanlar veya hisselerin en az %50'sine sahip olan tüzel kişi işletmeler başvuru yapabiliyor. Kadın girişimcileri için hazırlanan kredi kampanyasında bu şartı karşılamak oldukça önemlidir.
Aynı tüzel kişi şirketinde birden fazla kadın var ise yalnızca bir kişi bu kredi kampanyasından yararlanabilir. Geri ödemesiz avantajından faydalanır iseniz, faiz ödemeleri 3 ayda bir tahsil edilecektir. Ödemeleri dönemlere eşit şekilde bölerek kredi geri ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. Kred vadesinin toplamda azami olarak 36 ay olduğunu hatırlatalım. Bunun 6 ayı anapara geri ödemesiz olarak belirlenebilir.