“İspençiyari ve Tıbbi Müstahzarlar Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” nde yer alan "Meslek icrası esnasında ölüme veya engelliliğe neden olmaksızın sağlığın kısa süreli ve geçici olarak bozulmasına yol açmak" şeklindeki madde hekimlerce büyük tepki toplamıştı.

Sosyal medya başta olmak üzere pek çok platformda, ilgili maddenin düzenlemeden acilen çıkarılması çağrısında bulunulmuştu. Ve beklenen oldu; AK Parti meslekten men cezasıyla ilgili düzenlemelerin yer aldığı 36. maddenin metinden çıkarıldığını duyurdu. 

Bu konuda sert muhalefeti CHP Adana milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut yaptı. Komisyonda konuşan CHP’li Bulut, 36. maddenin hangi akla hizmetle teklife konulduğunun sorgulanması gerektiğini vurguladı. 

“Aranızda hiç mi hekim yoktu, hiç mi akıl edemediniz? Hekimlere şiddet en üst düzeye çıkmışken, ekimler yurt dışını tercih ederken böyle bir maddeyi kanun teklifi olarak nasıl önümüze getirebilirsiniz? Seçime giderken böyle bir dönemde bunu kim yazmış, üstelik sizin açınızdan önemli. Bakın sonuçta geri çekmek zorunda kaldınız” dedi.