EYT düzenlemesi için geri sayım başladı. Meclis'in açılmasıyla emeklilikte yaşa takılanların gözü kulağı Ankara'ya çevrildi. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenlemenin detayları netleşirken, "EYT kademeli mi olacak?" sorusunun yanıtı da belli oldu. EYT bekleyecekleri sevindirecek açıklama AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana milletvekili Jülide Sarıeroğlu'ndan geldi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT çalışmasının tamamlandığını açıklamıştı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada "Son aşamada, tamamladık diyebilirim. Aralık ayında kamuoyuyla paylaşacağız. Çalışmamız teknik olarak bitti" ifadelerini kullandı. 

EYT KADEMELİ Mİ OLACAK?

Bakan Bilgin'in açıklamaları heyecan yaratırken, ortaya atılan bir iddia ise EYT bekleyenleri tedirgin etti. İlk etapta 1.5 milyon kişinin EYT yasasından yararlanacağı iddiası gündem yarattı. Söz konusu iddialar sonrası ise o düzenlemenin herkesi kapsayacağı belli oldu. 

AK Parti'den peş peşe EYT bekleyecekleri sevindirecek açıklama geldi. 

SARIEROĞLU: 4,5 MİLYON KİŞİ EYT ÇALIŞMASI İÇERİSİNDE OLACAK

Show Haber'de yer alan habere göre; tartışmalara son noktayı koyan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu EYT düzenlemesinin kademeli değil, tek seferde olacağını açıkladı. Sarıeroğlu "4,5 milyon kişi EYT çalışması içerisinde olacak. Emeklilikte kim yaşa takılıyorsa düzenlemelerden faydalanacak" dedi.