Ramazan ayı öncesinde et ve süt ürünlerinde yaşanan yüksek fiyat artışları, dar ve orta gelirli vatandaşlar için büyük bir sorun haline gelmişti. Ancak, et ve süt kurumları ve Tarım Kredi Marketleri birleşerek, kıyma fiyatlarındaki yüksek artışı durdurmak adına bir kampanya başlattılar. Kilogram fiyatı 290 TL'yi bulan kıyma için yapılan kampanya sayesinde, milyonlarca vatandaşa fırsat sunuldu.

Kampanya Detayları

Kampanya kapsamında, et ve süt kurumları ile Tarım Kredi Marketleri, kıyma ve kuşbaşı etin kilogram fiyatını 130 TL ve 140 TL olarak sabitledi. Kampanyanın Ramazan ayı boyunca devam edeceği belirtilerek, vatandaşların daha uygun fiyatlarla et alabilmeleri amaçlandı.

Uygun Fiyatlı Eti Saklamak İsteyenlere Önemli Açıklama

Bayram arifesine günler kala, marketlerdeki raf fiyatlarının değişebileceği bilgisi paylaşıldı. Bu nedenle, uygun fiyatlı et alarak saklamak isteyenlerin dikkatli olmaları gerekiyor. Kampanya süresince, et ve süt kurumları ile Tarım Kredi Marketleri'nden alınan etler, buzluğa konularak saklanabilir.

ŞAP Krizi ve Etkisi

Yurt dışı ithal hayvan alımı sebebiyle başlayan ŞAP krizi, et fiyatlarındaki yükselişi daha da artırdı. Bu nedenle, kampanya süresince kilogram fiyatı 130 TL'ye sabitlenen kıyma ve 140 TL'ye sabitlenen kuşbaşı et, oldukça uygun fiyatlara satın alınabilir.

Kampanya Hakkında Yapılan Açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı ve bakanlıklar, kasaplardaki ve marketlerdeki et fiyatlarındaki artışlar için "Bu artışlar tamamen spekülatif. Bunu maliyetle açıklayamazsınız. Spekülatif artışların önüne kesinlikle geçeceğiz" şeklinde bir açıklama yapmıştı. Bu açıklamanın ardından, et ve süt kurumları ve Tarım Kredi Marketleri tarafından ambalajlanmış kıyma ve kuşbaşı paketleri raflarda yerini aldı.

Kampanyadan Nasıl Yararlanılır?

Kampanya kapsamında, tüm müşterilerin yararlanabilmesi için ilk etapta ambalajlı kıyma ve kuşbaşı etten 1'er adet veriliyor.