CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni vizyon belgesi kapsamında danışmanlığını yapacak olan Prof. Dr. Daron Acemoğlu, Adana kamuoyuna yabancı bir isim değil. 

Çukurova GİAD’ın düzenlediği Çukurova Zirvesi’nin 5’incisi, Kılıçdaroğlu’nun ekibinde yer alan ekonomist Daron Acemoğlu’nun katılımıyla 22 Mart 2019’da yapılmıştı. 
 
Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MİT) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Daron Acemoğlu’nu “Dünyada en çok alıntı yapılan ilk 10 ekonomisti” diye tanıtmıştı. 
 
Acemoğlu, Adana’daki konuşmasında “Dünyanın gelecek 30-40 yıldaki başlıca sorunları iklim değişikliği, göç ve mülteci hareketleri, yenilenebilir enerjinin sürekliliği, otomasyon, küreselleşme, jeopolitik dengelerin değişmesi ve demokrasi olacaktır. Bu konjonktürde Türkiye’nin kaybedenler tarafında olmaması için kısa vadede ekonomik anlamda doğru adımlar atmanın yanında önemli kurumlarının bağımsızlığını artırarak güven vermesi büyük önem taşımaktadır” demişti. 
 
Prof. Dr. Kamer Daron Acemoğlu, Türkiye Ermenisi-Amerikalı ekonomisttir. Acemoğlu, 1993 yılından beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde iktisat profesörüdür. Siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği konularında çalışmalar yapmaktadır.