Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, 1 No'lu T Tipi Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumunda Caner Ş. hükümlüye kötü muamele yapıldığı iddiası üzerine başlatılan adli ve idari soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın kuruluşlarında Adana 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda hükümlü Caner .Ş'ye 20 Şubat 2022'de kötü muamelede bulunulduğuna dair haberlere istinaden kamuoyunun bilgilendirilmesine gerek duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, "Konuyla ilgili 23.02.2022'de Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal başlatılan adli ve idari soruşturma işlemleri titizlikle devam etmektedir" denildi. 

Savcılıktan yapılan açıklamada görüldüğü üzere 23 Şubat’ta başlayan soruşturma 10. ayını tamamlamak üzere. Neden bu kadar uzun sürdüğüne dair sorular ise yanıtını bekliyor.  

ADALET BAKANLIĞI MÜFETTİŞLERİ ADANA’DA

Bu arada idari soruşturma kapsamında Adalet Bakanlığı’nın infaz koruma memurlarının suçlandığı işkence iddiasıyla ilgili olarak Adana’ya müfettiş gönderdiği öğrenildi. Müfettişlerin eldeki video görüntüleri ve fotoğraflardan yola çıkarak soruşturmayı derinleştireceği kaydedildi. 

Yerel medyada başlayıp Deutsche Welle başta olmak üzere yaygın medyanın da gündemine giren işkence iddiaları bilirkişi raporlarıyla da kanıtlanmıştı. Soruşturma savcısının görevlendirdiği ikinci bilirkişi de video görüntülerine binaen hükümlü Caner Ş.’nin şikayetinde haklı olduğunu sergiledi. 
 

HÜKÜMLÜNÜN TAM 1 YILINA MALOLDU

Adana 4. İnfaz Hakimliğinin Caner Ş.’nin 11 günlük hücre cezasını iptal eden kararı, savcılığın itirazı üzerine 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce bozulmuştu. 

11 günlük disiplin cezası, hükümlünün cezaevinden 1 yıl geç tahliyesine sebebiyet vermesi açısından mağduriyet yaratmış oldu.