CHP’de genel başkanlık yarışı kurultaya kısa bir süre kala iyice kızıştı.. ‘Seçime girebilmek için yeterli sayıda imza dahi toplayamaz’ denilen Özgür Özel, kazanılan kongrelerle kurultay seçimini başa baş hale getirdi.

Bu arada genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel arasında bir tercihte bulunması gereken kurultay delegeleri imza vermekten kaçınır hale geldi. Adana da bu illerden bir tanesi.
 
Tüm illere yönelik kurultay delegelerine genel merkezden gelen ‘İmza gönderin’ talebi Adana'da delegeler tarafından şimdilik bekletiliyor. 30 kurultay delegesinin Kılıçdaroğlu lehine imza vermediği öğrenildi.
Bu tavır, delege üzerinde hakim isimlerin son ana kadar gidişatı takip etme eğiliminden kaynaklanıyor; kaybeden tarafta olmak istemiyorlar.
 
Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin kendi lehlerine yazdığı Adana delegasyonu son anda ve blok halinde tercih değiştirmeye çok yakın. Ayrıca Mersin ve Antalya kurultay delegeleri de bu yönde hareket ediyor. 
 
Ali PEKMEZCİ