Adana'da “Şimdi özgürlük zamanı, ayağa kalk” sloganı ile Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosunda gerçekleştirilen Newroz'a gelen binlerce yurttaş baskı ve savaşlara karşı barış talep etti.

Mitingin başlama saatinde binlerce insan toplandı. İki ayrı noktada oluşturulan arama noktası nedeni ile alana girişlerde yığılmalar oldu.

Newroz’da DEM, HDK, EMEP, Halkevleri, TİP, TÖP, SYKP, ESP, DBP, TJA, İHD, Barış Anneleri Meclisi, Mücadele Birliği yer aldı. Newroz ateşinin yakılmasıyla başlayan Newroz kutlamasında Şerzat ve Koma Aryen ile yerel sanatçılar sahne aldı.

Newroz Tertip Komitesi adına Yaşar Demir, DEM Parti İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Seyfettin Aydemir, HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz birer konuşmalar yaptılar.

Adana Tertip Komitesi Eşbaşkanı Yaşar Demir, kitleyi selamlayarak,  Newroz'unu kutladı. DEM Parti Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Seyfettin Aydemir de kitlenin Newrozu'nu kutladı. DEM Parti Adana Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayları Arife Çınar ve Mahfuz Güleryüz, halkın Newroz'unu kutladı. Adana'da DEM Parti ile seçime gittiklerini ve tüm halkın iradelerine sahip çıkmaya çağıran Çınar, 31 Mart'ta tekçi, rantçı ve talancı sistemi sandığa gömeceklerini ifade etti.

Güleryüz ise iki bayram yaşayacaklarını dile getirerek, CHP ile bir ittifaklarının olmadığını söyleyerek, halkın iradesine sahip çıkmaya çağırdı. Ne CHP ne AKP ne de diğer partilerle hiçbir şekilde ittifaklarının olmadığına dikkat çeken Güleryüz, halkla ittifaklarının olduğunu belirterek, halkın 31 Mart'ta DEM Parti'ye oy vermeye çağırdı.