Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) adli ve idari yargıda toplam 282 hakim ve savcının görev yerlerini değiştirdi.
Adana, İzmir ve Antalya ve Başsavcı vekilliklerine yeni isimler getirildi.
HSK 1. Dairesi'nin hakim ve savcılarının atamaları, görev yeri değişikliklerine ilişkin iki ayrı kararı Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre adli yargıda 255 ve idari yargıda ise 27 hakim ve savcının görev yerleri değişti.
ADANA İÇİN DİKKAT ÇEKEN ATAMA
Atama kararına göre Ceza İnfaz Kurumlarından Sorumlu Adana Cumhuriyet Savcısı Necati Kazak, Adana Başsavcı Vekili oldu.
Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 25 Mart 2009 günü helikopterinin düşmesi sonucu ölümünde ihmalleri bulunduğu, arama faaliyetlerini geciktirdikleri ve delilleri kararttıkları iddiasıyla aralarında dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin de olduğu 132 şüpheli hakkında açılan soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Olayın pilotaj hatasından kaynaklandığına dikkat çekildi.
Bu kararı veren iki savcıdan biri de dönemin K.Maraş savcısı Necati Kazak idi.
Toplam 68 sayfalık takipsizlik kararı metninde, her başvurunun dikkatle incelenerek bilimsel veriler ışığında değerlendirmeye tabi tutulduğuna dikkat çekilerek, her türlü ihtimal ve delilin ince ayrıntısına kadar incelendiği, 6 kişinin kasten ölümüyle ilgili bir belirleme yapılamadığı kaydedilmişti.
HSK KARARINDA BAŞKA KİMLER VAR?
Ayrıca İzmir Başsavcı Vekili Barış Duman, Bakırköy Başsavcı Vekili oldu. Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Savcısı Mehmet Ali Yücel ile Antalya Savcısı Ömer Yurdusev de Antalya Başsavcı Vekilliğine getirildiler.
Ankara Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdullah Köksal ise
Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Üyesi Oğuz Üstünel, İstanbul İdare Mahkemesi Başkanlığına getirildi.
