Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından yapılan açıklamada 09 Eylül 2022 Cuma günü Cuma Namazı sonrası Ulu Cami önünde gerçekleştirilecek basın açıklamasıyla her türlü ahlaki dejenerasyona karşı bir basın açıklaması düzenlenerek toplumsal yozlaşmaya dikkat çekileceği vurgulandı.

Adana'da 50'nin üzerinde STK'nın bir araya gelerek oluşturduğu ASİM'in son zamanlarda toplumumuzda yaşanan ahlaki kırılmalardan derin kaygı duyduğunu ifade eden Başkan Mahmut Eraslan konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda gerek siyaset, gerek spor, gerek sanat ve gerekse medyada artarak devam eden yozlaşmanın toplumumuz için büyük tehlike arz ettiğini belirten Eraslan; "Ahlak bu toplumun en yüce değerlerinden birisidir. Bireyselleşmenin arttığı, maddi hırs ve hazzın tavan yaptığı günümüzde bu değerimizi hızlı bir şekilde kaybediyoruz. Üzülerek söylemeliyim ki son zamanlarda toplumumuzda yöneticilerden başlayarak tavandan tabana yansıyan bir savrulma söz konusu. İşte bu savrulmaya dikkat çekmek ve toplumumuzun özünde yer alan değerlerimize yeniden sahip çıkabilmek için bir basın açıklaması yapacağız" dedi.

Ahlaki değerlerden uzaklaşan toplumların geleceğinin tehlikede olduğunu vurgulayan Mahmut Eraslan açıklamalarını şöyle sürdürdü; "Bizler başta kendimiz ve ailemiz olmak üzere kentimizde ve ülkemizde hızla yitirdiğimiz değerlerimize sahip çıkmak istiyoruz. Bir farkındalık oluşturmak için de basın açıklaması yapmayı uygun gördük. 50'nin üzerinde STK'mız ile 9 Eylül Cuma günü Ulu Cami önünde olacağız ve her türlü ahlaksızlığa DUR diyeceğiz."

Eraslan tüm Adanalıları ailece bu basın açıklamasına davet ederek açıklamalarını tamamladı.