Adana’da servisçiler ayakta. S plaka sahibi 2 bin 429 servis plakası sahibi, UKOME’nin almakta olduğu karar uyarınca geçici S plakaları verilecek olmasına tepki gösterdi. Sosyal medyada adeta ayaklanan servisçiler Adana Büyükşehir Belediyesi önünde protesto eylemi yapmaya hazırlanıyor.    

Bu konuda Zeydan Karalar’ı suçlayan servisçiler, BŞB Başkanının geçici plaka dağıtımında rant sağlamaya yönelik bir çaba içine girmesinden duydukları endişeyi dile getirdiler.

Yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: 

“Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı'ının servisçi esnafının emeğini, ekmeğini hiçleştirecek bir 'S' plaka çalışması yaptığını öğrenmiş bulunmaktayız.

İlimizde 2429 adet TAHDİTLİ servis plakası bulunmaktadır. Bunun için de 200 adet 'S' plaka pasif halde tutulmasına rağmen, mevcut plaka sayısı Adana ili için yeterlidir.

Bu bilinmesine rağmen Adana Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışma alt komisyondan geçmiştir. UKOME üst komisyonundan da geçmesi beklenilen karardan sonra SAYISI BELİRSİZ TAHSİSLİ 'S' PLAKALARI 10 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEKTİR.

Böyle bir durumdan binbir emekle değerlenen 'S' PLAKALARIMIZ DEĞER KAYBEDECEK. İş sahamız HAKSIZ REKABET VE FİYAT KIRMA durumları yüzünden daralacak, kazancımız, rızkımız elimizden alınacaktır. 

Büyükşehirin sona gelen bu 1.5 yıllık "S" Plaka çalışmasının esnaftan gizlenmesi ayrı bir SKANDALDIR. Mevcut Odamızın sessizliği servisçi esnafının birlik olma ittiraz etme EKMEĞİ İÇİN MÜCADELE ETME ŞANSINI elinden alınmasına sebep olmuştur. 

Dar bir gruba RANT KAPISI AÇMAK için belediyenin aldığı bu karara karşı; KANUNİ YOLLA SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ.”