İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığını kabul etmeyerek masadan kalkması sonrası İYİ Parti-CHP arasında yaşanan ayrışma süreci belediye meclislerine de yansımaya başladı.

Sıcağı sıcağına Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde grup kurabilmeleri için yerel seçimlerden sonra İYİ Parti’ye geçen CHP’li üyeler, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a haber verilmeksizin istifa ettirildi.
Ayrışmanın diğer illere yansıyıp yansımayacağını henüz bilinmezken Adana’da henüz böyle bir hareketlilik şimdilik gözlenmiyor. 
İddiaya göre, İYİ Parti Genel Merkezi Adana’daki partili meclis üyelerine “CHP ile birlikte hareket etmeye devam edin” mesajı iletildi. Bunda bu akşam gerçekleşecek olan 5’li masa toplantısının sonucunun etkili olduğu da öğrenildi. 
Ayrıca Ankara kulislerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığının kesinleşmesi halinde Meral Akşenerin kendisinin aday olmayacağı konuşuluyor. 
Kulislere göre, seçimde birinci tura çoklu adayla gidilmesi noktasında muhtemel bir Meral Akşener-Muharrem İnce görüşmesini gerçekleşebileceğini ihtimal dahilinde.