Adana Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ADSİAD), “Adana’nın Geleceğini Konuşuyoruz” temalı toplantı kapsamında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı ağırladı.

Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Zeki Kıvanç, iş dünyasından bazı dernek başkanları ile ADSİAD üyesi iş insanlarının katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren ADSİAD Başkanı Vedat Gizer, “Adana, tarihin derin izlerini barındıran, geçmişten bu yana Türkiye’nin tarım, sanayi, sağlık ve hizmet sektöründe öncü olmuş, ilkleri başarmış bir kenttir” dedi.

Adananın dünya ölçeğinde bir ‘Marka Şehir’ olma potansiyeline sahip oldugunu ve bu doğrultuda hep birlikte bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek üzere ortak bir platformda buluşmanın önemini anlatan Başkan Gizer, “Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik durum ve dolayısıyla Adana’daki yansımaları kimseyi endişelendirmesin. Biz, halk olarak, ülke olarak zorlukların üstesinden gelmeyi bilen insanlardan oluşuyoruz. Elbette ki tarihi iyi analiz edip günümüz bilim ve teknolojisine, uluslararası plan ve projelere, iş modellerine adapte olabilmeliyiz. Mustafa Kemal Atatürk’e kurtuluş ilhamını ilk hissettiren bu şehrin insanlarının artık Adana için yeni bir hikaye yazma vakti gelmiştir” diye konuştu.

ZEYDAN KARALAR: “BÜTÜNCÜL BİR YAKLAŞIMLA SORUNLARI ÇÖZEBİLİRİ

 

Toplantıya konuşmacı olarak davet edilen ADSİAD Onur Kurulu Üyesi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da, yeni dönemde alt geçitler, yeni yollar, kültür-sanat merkezleri, 2. etap metro, tramvay, otogar gibi bir dolu projeyi hayata geçireceklerini söyledi. Adana’ya hizmeti gururla çeşitlendireceklerini dile getiren Başkan Karalar, hizmeti her alana daha fazla yaymak için belediyenin gelirlerini de artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Sanayi ve tarım kültürüyle yoğrulmuş Adana’nın eski günlerinden daha iyi konuma gelmesinin mümkün olduğuna işaret eden Başkan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte iş dünyasının, kent kurmaylarının hep birlikte bir amaç doğrultusunda çalışmasının önemini anlattı. Sivil toplum örgütlerini önemsediğine dikkat çeken Başkan Karalar, “Adana’da güçlü bir yapı sergileyen sivil toplum örgütlerinin çözemeyeceği sorun yok. Bütüncül bir yaklaşımla Adanamız’da yeni bir heyecan oluşturabiliriz. Çalışmayı seven, teknik bir belediye başkanı olarak Adana’nın gelişimi için her türlü oluşumda öncü olmaya hazırım” dedi.