Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda devam eden asfaltlama çalışmalarını inceledi.

Bulvar sıradan değil. 27 Mart 1994 Pazar günü yapılan yerel seçimin sonucunu etkileyen faktörlerin en önemlilerinden biriydi. 

O kış Çukurova oldukça yağış gördü. Dönemin Adana Belediye Başkanı SHP’li Selahattin Çolak, adı verilen bulvarı alelacele düzenleyip asfaltladı. Seçim öncesine yetiştirilmeye çalışıldı. Bu yüzden hiçbir altyapı uygulaması gerçekleştirilmeden yola direkt asfalt serilmişti. 

Yağan şiddetli yağmur yolu allak bullak etti araçlar açılan çukurlara düştü. Sonuç açısından hüsran oldu ANAP adayı Aytaç Durak 1989’un rövanşını 1994’de Çolak’tan aldı.

BİR TÜRLÜ DİKİŞ TUTMAYAN BULVAR 

Aslında o gün bugündür bu duvar dikiş tutmuyor. Adana’yı doğu-batı güzergahında bağlayan bu yararlı hizmet o tarihten beri sürücüler için adeta çile yoluna döndü. 

Adeta asfaltlanma rekoru kırdı. Ancak zemini sağlam olmadığından amacına hizmet edemiyor. 

Adı Mustafa Kemal Paşa’ya çevrildi, O’na hiç layık olamadı. 

BŞB Başkanı Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nda bakıma ve yenilenmeye uzun yıllardır ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Burada bakım ve yenileme işlemlerine başladık. Hızla devam eden bir iş. Hem yol daha düzgün olacak hem de bisiklet ve yürüyüş parkurlarıyla birlikte Mustafa Kemal Paşa Bulvarı’nın çehresi değişecek. Adına yakışan bir yol haline gelecek Mustafa Kemal Paşa Bulvarı. Ekiplerimiz hızlı çalışıyor ve kısa süre içinde yenileme işini bitireceğiz.” dedi.

Bunun bulvarı disipline etme yolunda son çalışma olmayacağı kesin.