Adana Aile Hekimleri Derneği, Adana Tabip Odası, Genel Sağlık İş Sendikası Adana Şubesi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şubesi Yönetici ve üyeleri Adana Sağlık İl Müdürlüğü önünde toplanarak Aile Hekimliğinde vergi adaleti istediler.

DR. AHMET SUNTUR, “HER GEÇEN GÜN DAHA FAZLA GELİR KAYBINA UĞRADIK”

Kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “Deprem felaketi döneminde tüm güçleri ile görevinin başında olan biz sağlık çalışanları yıllar içinde giderek daha fazla gelir kaybına uğradık. ASM çalışanlarının ücretleri parçalı hale getirilip,  yıllar önce artırılacağı müjdesi verilen temel maaşlarımız yoksulluk sınırının altında kalmış, ilave ödeme, teşvik, destek, performans gibi kalemlerle emekliliğe yansımayan güvencesiz ödeme sistemi ile çalışmaya zorlanmaktayız. Kabul etmiyoruz. 

ASM ÇALIŞANLARININ SATIN ALMA GÜCÜ GİDEREK DÜŞÜYOR

Aile Sağlığı Merkezleri çalışanlarının giderek artan enflasyon karşısında yetersiz kalan ücretlerine ek olarak yılın ikinci yarısından itibaren yaklaşık %35 oranında vergi kesintisi yapıldığını da hatırlatan Başkan Dr. Suntur, “Bu adaletsiz ve eşitsiz oranda yapılan vergi kesintileri ASM çalışanlarının satın alma gücünü daha da düşürmektedir. Koca koca sanayi şirketlerinin vergileri silinirken, verdikleri vergilerin üst sınırı da yüzde 25 iken, bizlerden alınan yüzde 35’lere varan vergi adil midir? Vergi de Adalet istiyoruz.” 

VERGİ KESİNTİSİ %15 OLMALIDIR

Başkan Dr. Suntur, “ASM çalışanları üzerindeki vergi yüküne karşı yeni bir mücadele hattı oluşturup yapılan vergi soygununa dur diyoruz.  Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarının yıl içinde vergi kesinti oranının en fazla %15 ile sınırlanması talebiyle artık eylemde olacağız. Bu gün ülkedeki bütün Aile Sağlığı Merkezlerinde başlayacak eylemlere  Adana’dan da start veriyoruz. Biliyoruz ki bu eylemimiz tüm çalışanların sırtındaki vergi adaletsizliğinden dolayı çığ gibi büyüyecektir. Önerdiğimiz vergi düzenlemesi gerçekleşene kadar, taleplerimizin yazılı olduğu pankart ve dövizlerle ASM çalışanları olarak her Çarşamba öğle aralarında bir araya gelerek eylemde olacağız. Bu eylemlerimiz başlangıçta sessiz, sosyal medya eylemi şeklinde olacaktır. Tüm ASM çalışanlarından ASM’leri önünde konu ile ilgili birer foto çekip sosyal medya hesaplarından paylaşarak yapılan vergi soygununa karşı haklı olan sesimiz yükselteceğiz.” dedi.