Bilindiği üzere, Merkez Sağ geleneğinden gelen Gazioğlu ailesi DP-AP-DYP çizgisinde siyaset yapmıştır. Siyaset Bilimci Mehmet Gazioğlu da Merkez Sağ - Türk Siyasetinde Kısa Bir Hafıza Perspektifi isimli kitap yayımlamıştır.

Özgürlükçü bir girişim olarak Türkiye Siyasi Tarihi’ne katkı koyan Hürriyet Partisi, Turan Güneş, Şerif Mardin, Turhan Feyzioğlu gibi özel isimlerin parti yönetiminde görev aldığı, ilerici fikirleriyle bilinen bir partiydi. Hürriyet Partisi, otoriterleşen DP yönetimine tepki olarak 1955’te kuruldu.

İstiklal Harbi mücahitlerinden İbrahim Gazioğlu (1899-1966); Türkiye'nin birçok ilinde mal müdürü olarak görev almış, görev süresinin sonrasında Adana’da serbest mali müşavirlik yapmış bir isimdi. 1957 genel seçimlerinde ise; CHP, HP, CKMP ittifakının olduğu ve bu partilerin ortak hedefler beyannamesi yayımladıkları seçimlerde Hürriyet Partisi’nden Adana Milletvekili Adayı olmuştur.

27. Dönem’de AK Parti’den Adana’nın en genç Milletvekili adayı olan Mehmet Gazioğlu’nun, İstiklal Madalyası sahibi atasının izini takip ederek Ortak Mutabakat Metni’ne imza atan partilerle Millet İttifakı saflarına katılıp katılmayacağı ise merak konusu…