3600 emeklilik, EYT staj sigortası, BAĞ-KUR ve imar affı geldi mi? AK Parti'nin 18 maddelik yeni torba yasa maddeleri açıklandı! AK Parti tarafından hazırlanan yeni torba yasa meclisten geçerek yasalaştı. Yasal düzenlemede yer alan imar affı, genel af, EYT düzenlemesi, Bağkur affı ve staj müjdesi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyordu. İşte yeni torba yasa hakkında merak edilenler. Yeni torba yasa, birçok farklı konuyu içeren ve düzenleyen bir yasa tasarısıdır. Yasal düzenlemede yer alan konular genellikle uzun zamandır kamuoyunda tartışılan ve gündemde olan konular olup, vatandaşların talepleri doğrultusunda hazırlanır.

Son torba yasa kanun teklifi Meclis'te kabul edilmiştir. Kanun teklifinde, İstiklal Madalyası verilmiş bulunanlara vatani hizmet tertibinden şeref aylığı bağlanması hakkında düzenlemeler yer almaktadır. Ayrıca, deprem, yangın, sel gibi afetler ve tehlikeli salgın hastalıkların ortaya çıkmasının önlenmesi veya bunlarla mücadele edilmesi ile meydana gelen zararların giderilmesinde üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık gösteren Türk vatandaşlarına

Devlet Üstün Fedakarlık Madalyası verilmesi, geçici işçilerin çalıştırılabilecekleri sürenin on bir ay yirmi dokuz güne çıkarılması ve deneyim sahibi oldukları mevcut iş yerlerinde kıdem süresi esasına dayalı olarak sürekli işçi olarak istihdam edilebilmeleri, yaşlılık/malullük/ölüm aylığı almakta olan emekliler ve hak sahiplerine ödenen aylık asgari ödeme tutarının 7.500 TL'ye yükseltilmesi, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadro veya pozisyonlarında bulunan personel arasında ücret dengesinin sağlanmasına yönelik olarak ilave ödeme yapılması gibi düzenlemeler yer almaktadır. Ancak, mecliste kabul edilen son torba yasa kanun teklifinde, EYT, staj ve çıraklık sigortası mağdurları ve imar barışı düzenlemelerine yer verilmemiştir.

İmar Affı Nedir?

İmar affı, yasa dışı yollarla yapılan yapıların ve kaçak yapıların kayıt altına alınması ve bu yapıların kayıt altına alınması sonucu oluşacak cezai işlemlerin kaldırılmasıdır. İmar affı, özellikle yerleşim yerlerinde kaçak yapılaşmanın yaygın olduğu durumlarda sıkça gündeme gelir.

Genel Af Nedir?

Genel af, suç işleyen kişilerin cezalarının tamamen ya da kısmen affedilmesi işlemidir. Genel af kapsamında, belirli şartları taşıyan kişilerin cezaları affedilir.