Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına konuk olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sorulara yanıt verdi. Akşener, 6'lı Masa'da aday dayatması olmayacağını belirterek, "6'lı Masa'nın noter olma görevi yok" diye konuştu. Akşener, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de yaptığı konuşma ile ilgili olarak da, "Bizim partimiz bunu kendi partisine mesaj olarak değerlendirmeyi tercih etti. 6'lı Masa'ya böyle bir mesajın verilmesi doğru değil. Kemal Bey son derece nazik saygılı bir insan. Çünkü o masa noter değil. Kemal Bey adaylığını söyleyebilir, orada sorun yok. Diğer arkadaşlarımız da söyleyebilir, başka insanların da adı gelebilir. Tartışılır, karar verilir. Bu yöntemi öneren, isteyen ve kendini bağlayan sayın Kılıçdaroğlu'dur" diye konuştu.

"BÜYÜK MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin, Habertürk'te katıldığı canlı yayında Akşener'in açıklamalarını büyük memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞI BİZCE DE KESİN DEĞİL"

Akşener'in Kılıçdaroğlu'nun adaylığına ilişkin söylediği "Kesin değil" sözlerine de değinen Şahin şöyle konuştu:

"DEVA Partisi olarak bizim açımızdan da Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığı kesin değildir. Önce geçiş sürecinin yol haritası belirlenmelidir. Yoksa aday konuşmayı doğru bulmuyoruz."