Önceki dönemde Seyhan Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Av. Rukiye Çinkılıç, aynı görevi yeni dönemde Ali Demirçalı ile Yüreğir'de sürdürecek. 

Seyhan Belediye önceki dönem Başkan Yardımcısı, CHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Av. Rukiye Alpay Çinkılıç, Yüreğir Belediye Başkan Yardımcısı oldu.

AV. RUKİYE ALPAY ÇİNKILIÇ KİMDİR?

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Av. Rukiye Alpay Çinkılıç, Çukurova Üniversitesi İşletme Fakültesi Yonetim ve Organizasyon Bölümü'nde yüksek lisansını tamamlamıştır. 1989 – 2009 yılları arasında Adana Büyükşehir Belediyesi Müşavirliği'nde avukat olarak çalışan Çinkılıç, Aqua Park kuruluş çalışmaları, Galeria Alısveris Merkezi'nin kuruluş çalışmaları, Yeni Adana ve Adana  Koop Toplu Konut çalışmaları sürecinde bulunan Av. Çinkılıç,  1989 yılında Adana Büyükşehir  Belediyesi ile Seyhan ve Yüreğir  İlçelerinin  kuruluş süreçlerini yönetmiştir.

2009 yılından bu yana Çinkılıç Hukuk Bürosu kurucu ortağı olan Av. Çinkılıç, 2012-2015 yılları arasında CHP Adana İl Kadın Kolları Başkanlığı yapmıştır. 2014 yılında CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, 2015 yılında 25 ve 26. Dönem CHP Adana Milletvekili Adayı olan Av. Çinkılıç, 5 yıl boyunca CHP Parti Okulu Eğitmenliği görevinde bulunmuştur.  Av. Çinkılıç, 2019'dan bugüne kadar Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Kadın Adayları Destekleme Derneği, Uçan Balon Çocuk ve Gençlik Derneği, Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi, Adana Barosu Çocuk Hakları Komisyonu, Kadın Hakları Komisyonu, AB Komisyonu, Kentsel Dönüşüm Komisyonu, Kamu Avukatları Komisyonu'nda aktif rol alan Av. Çinkılıç, Astsubay bir baba ve ev hanımı bir annenin 3 çocuğundan birincisidir. Av. Rukiye Alpay Çinkılıç, 38 yıl önce Hukuk Fakültesinde tanıştığı Av. Mustafa Çinkılıç ile evlidir. Coşku ve Tutku adlı iki evlat sahibi olan Av. Çinkılıç, Semra hanımın kayınvalidesi, Mavi'nin de babaannesidir.