Paranızı katlayacaksınız! Altın mı alınmalı, gümüş mü alınmalı? İşte son noktayı koyan yanıt! Yatırımcılar, piyasalardaki oynaklık devam ederken altın mı, gümüş mü alsak diye düşünüyor. Türkiye'deki yüksek enflasyon ve TL'nin değer kaybetmesi, altın ve gümüşe olan talebi artırdı. Seçimin getirdiği belirsizlikle birlikte yatırımcılar altın mı alalım, gümüş mü? sorusunun yanıtını arıyor.

Ancak, yatırımcıların kafasındaki bu sorunun yanıtını bulmak aslında hiç de kolay değil. Altın ve gümüş fiyatlarındaki dalgalanmalar yatırımcıların kararını etkiliyor. Geçtiğimiz haftalarda rekor üstüne rekor kıran altın ve gümüş fiyatları, yatırımcıların kafasını karıştırdı. Bu nedenle, yatırımcıların altın ve gümüş arasında seçim yaparken dikkatli olmaları gerekiyor.

İşte uzmanların altın ve gümüş hakkındaki görüşleri:

Inveo Portföy Fon Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı, gümüşün önümüzdeki 9-12 aylık vadede daha iyi bir performans sergileyeceğini öngörüyor. Karayazıcı, "Gümüş, altın kadar güvenli liman değil, ancak önümüzdeki dönemde yatırımcıların daha fazla talep göstermesiyle birlikte fiyatlarında artış bekliyoruz" diyor.

ALTN İYİ BİR YATIRIM OLABİLİR

Dinamik Menkul Başekonomisti Enver Erkan, piyasa risklerine karşın altının iyi bir yatırım olabileceğini düşünüyor. Erkan, "Altın, yatırımcılar için uzun vadeli bir yatırım aracıdır ve enflasyona karşı koruma sağlar" diyor.

GÜMÜŞÜN UZUN VADELİ BÜYÜME POTANSİYELİ VAR

Erkan ayrıca, "Dünya, yenilenebilir enerjiye yoğun bir şekilde yatırım yapmaya devam ederken, gümüşü de uzun vadeli büyüme yoluna koyuyor" diye ekliyor.