Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, “Adana, kadınların gücüyle, desteğiyle güzelleşecek. Kadınlarımızın var olmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşamaz. Adana’mızı kadınlarımızla birlikte büyüteceğiz” dedi. 

Cumhur İttifakı ve AK Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık başkanlığında düzenlenen ‘Adanalı Kadınlar Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor’ toplantısında Adanalı kadınlarla buluştu. 

Adana Müzesi’nde geniş bir katılımla gerçekleşen toplantıda, Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, Seyhan Belediye Başkan Adayı Erdal Hatipoğlu, Yüreğir Belediye Başkan Adayı Dr. Halil Nacar, Çukurova Belediye Başkan Adayı Firdevs Cingözler ile Sarıçam Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Bilal Uludağ kadınların sorularını yanıtladı.

AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ve MHP Adana Milletvekili Ayşe Sibel Ersoy’un da katıldığı ‘Adanalı Kadınlar Soruyor, Başkanlar Cevaplıyor’ buluşmasında adaylar kadınların yaşam kalitesini arttıracak projelerini anlattı, soruları cevapladı.

ADANAMIZI KADINLARLA BİRLİKTE BÜYÜTECEĞİZ

Cumhur İttifakı Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Kocaispir, kadınların var olmadığı hiçbir mücadelenin başarıya ulaşamayacağını belirterek; “Bugün kadınlarımızın ülkemizin ve şehirlerimizin sorunlarına daha fazla eğilmesi, bu sorunlara çözüm üretmeleri bizleri ziyadesiyle memnun ediyor. Adana, kadınların gücüyle, sizlerin büyük desteğiyle güzelleşecek. Tüm kadınlarımızla birlikte aile dostu sosyal belediyecilik anlayışıyla Adana’mızı kadınlarımızla birlikte büyüteceğiz. Kadınların gurur duyacağı bir Adana’yı hep birlikte hazırlayacağız. Güçlü Adana güçlü kadınlarla mümkündür. Biz yaşanabilir bir Adana’yı kadınlarımızla birlikte inşa edeceğiz. 1 Nisan sabahından itibaren şehrimizin yönetiminde kadınların hiç olmadığı kadar etkinliği olacak.” dedi.

5 YILDA 100 KREŞ, ANNELERE ÜCRETSİZ ULAŞIM

Programda kadınlara yönelik projelerinden de bahseden Kocaispir, şöyle devam etti;  “Biliyorsunuz Adana’mıza 5 yılda 100 kreş sözümüz var. Her mahallemizde çalışan kadınlarımızın yavrularını güvenle bırakabilecekleri kreşler yapacağız. İçerisinde kreş bulunan kadın spor merkezlerimizi sadece kadınlara hizmet verecek şekilde faaliyete alacağız. ADAMEK ismini verdiğimiz ADANA Mesleki Eğitim merkezleriyle bu şehrin kadınları istihdama destek olacak. 0-7 yaş arası çocuğu bulunan annelerimize ulaşım ücretsiz olacak. Kadın sağlığı tarama merkezleriyle, Adanalı hanımefendiler güvenle yaşayacak.

KARAMIK: “ADANA KADINLARIN EN ÇOK YAŞAMAK İSTEDİKLERİ ŞEHİR OLACAK”

Toplantıda konuşan AK Parti Adana Milletvekili Sunay Karamık ise “Hepimizin ortak sevdası, tasası, derdi Adana’mız. Başkan adaylarımızın hepsi projelerinde kadınlara yönelik hizmetlere önemli yer verdiler çünkü Cumhur İttifakı olarak bizim bir iddiamız var. Adana’ya hizmet ederken toplumun hiçbir kesimi ayırt edilmeyecek, ötekileştirilmeyecek, ihmal edilmeyecek. Kapsayıcı, kucaklayıcı, bütünsel hizmet bizim desturumuz. Benim de bir iddiam var, Türkiye genelinde yerel yönetimlerde Adana Büyükşehir ve 15 ilçe ‘Kadın Dostu’ belediyecilik konusunda en önde yer alacak ve Adana kadınların en çok yaşamak istedikleri şehir olacak.” diye konuştu.

Toplantıya KAGİDER, AOSB Kadın Platformu, AGİAD, ÇUGİAD, İŞKAD, Kızılay, Soroptimistler, Lions, Rotary, Atatürkçü Düşünce Derneği, S.S. Kuzey Adana Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Adana Kadın Kooperatifleri, HayKonfed Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcilerinin yanı sıra sosyal medya fenomenleri katıldı.