Son dakika haberine göre Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yeni rüşvet operasyonu gerçekleştirildi. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen 20 kişiden 17'si gözaltına alındı.
Bilindiği gibi belediye başkanı Muhittin Böcek daha önce gözaltına alınıp tutuklanmıştı. Böcek'le irtibatlı olduğu ileri sürülen İl Emniyet Müdürü İlker Arslan da geçtiğimiz günlerde tutuklananlar arasına katılmıştı.
Gözaltına alınanlar arasında, Muhittin Böcek'in eski gelini Zeynep Kerimoğlu, iş insanı Emin Hesapçıoğlu ile belediye bürokratları yer alıyor.
Operasyon kapsamında Antalya merkezli yayın yapan "Kanal V" televizyonuna kayyım atandı!
Antalya Başsavcılığı'nın başlattığı “rüşvet” soruşturması kapsamında Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek ve eski gelini Z.K. gözaltına alınmış, oğlu Gökhan Böceği’n ise yurt dışında olduğu belirlenmişti. Adliyeye sevk edilen Muhittin Böcek 5 Temmuz’da tutuklanmış, eski gelini Z.K.’yse yurt dışı çıkış yasağı kararı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Böcek, kararın ardından görevden uzaklaştırılmıştı. Muhittin Böcek’in oğlu Gökhan Böcek de 20 Ağustos’ta tutuklanmıştı.
Son operasyonun İlker Arslan operasyonu ile ilgili olduğu belirtiliyor. Bu gelişme üzerine gözler yeniden Adana Büyükşehir Belediyesi'ne çevrildi.
