Adana Tabip Odasının düzenlediği “İmza ve Söyleşi Günleri“nin konuğu ÇÜ Tıp Fakültesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı ve Pediatrik Kemik İlik Nakli Bilim Dalından Prof. Dr. Serhan Küpeli oldu. Prof. Dr. Küpeli, ‘Dogmatik Sefalet ve Bilimsel Başkaldırı’ adlı kitabını imzaladı, söyleşi yaptı.

DR. SUNTUR, “İNSANLAR BELİRSİZLİKTEN UZAK DURUR”

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Adana Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Suntur, “İnsanın yaşı kaç olursa olsun öğrenmeye devam ediyor. Bireyler genelde sorgulayıcı bir bakış açısıyla düşüncelerini ifade eder, yeni bilgiler edinirler. Yeni bilgi insanı cesaretlendirir. Bireyler bildikleri şeylere sımsıkı sarılır, belirsizlikten uzak durur. Bugün bu söyleşide bilimin ışığında yürüyen, kendisini derinden yaralayan konuları kitaplaştıran değerli Prof. Dr. Serhan Küpeli hocamızın Doğmatik Sefalete ve Bilimsel Başkaldırıya farklı bakış açısını dinleyeceğiz. İnsan zihnini meşgul eden sorulara cevap arayışlarını irdeleyeceğiz. Ben kendisine ve katıldığınız için sizlere teşekkür ediyorum” dedi. 

PROF. DR. KÜPELİ, “2. KİTAP YOLDA”

Kitabını hem tespit olması hemde unsurlar gençlere aktarabileceği düşüncesiyle kitabını oluşturduğunu söyleyen ÇÜ Tıp Fakültesi Pediatrik Onkoloji Bilim Dalı ve Pediatrik Kemik İlik Nakli Bilim Dalından Prof. Dr. Serhan Küpeli oldu. Prof. Dr. Küpeli, son yirmi yılda birçok alanda dejenerasyonun hüküm sürdüğünü, doğmatik düşünce tarzının neredeyse tüm kurullara sirayet ettiğini görmekten büyük üzüntü duyduğunu, kitabının alt yapısını da bu süre zarfında güncelleyerek toparladığını söyleyen Prof. Dr. Küpeli ikinci kitap çalışmalarını sürdürdüğünü de ifade etti.

Prof. Dr. Serhan Küpeli, gerçekleştirdiği söyleşinin ardından kitabını imzaladı. Başkan Dr. Suntur teşekkür ederek Prof. Dr. Küpeli’ye belgesini verdi.