Ulusal ve uluslararası başarılarıyla gündemden düşmeyen Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nün (ATDSK) bir milli sporcusu daha tenis bursuyla ABD’ye gitti.

Geçen yıl 18 yaşta milli takıma seçilerek Adana’yı ve ülkemizi başarıyla temsil eden ATDSK’lı genç raket Baran Söyler, ABD’nin Tennessee eyaletinde 112 yıllık geçmişe sahip Middle Tennessee State University’ye tenis bursuyla kabul edildi. Daha önce 16 yaşta 3 defa milli takıma seçilen, 18 yaşta ise 2022’de ikinci kez aynı gururu Adana’ya yaşatarak 5’nci kez milli olan Söyler, ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, yönetim kurulu üyeleri, antrenörleri ve kulüp bünyesindeki Uluslararası Tenis Akademisi’ndeki tenisçilerle vedalaşarak Adana’dan ayrıldı.

ABD’deki üniversitede birlikte raket sallayacağı arkadaşlarıyla buluşan ATDSK’lı raket, “Adana’dan ABD’ye yolculuğumun en büyük mimarı, başarımdaki en etken role sahip olan başta ATDSK Başkanımız Ali abi olmak üzere, kulübüm, kulüp yönetimine, üyelerine, antrenörlerime, bana hep destek veren aileme teşekkür ediyorum. Eğitim kariyerimi sürdüreceğim ABD’de elde edeceğim başarılarla ülkemizi, Adana’mızı gururlandırmaya devam etmeyi hedefliyorum” dedi.

ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin de, Söyler’e başarılar dileyerek, “Bizi gururlandıran, başarılarıyla gözde tenisçilerimizden biri olan Baran’ın bizi gururlandırmaya devam edeceğinden şüphem yok. Kendisine ABD’deki yeni eğitim ve tenis kariyerinde başarılar diliyorum” diye konuştu.